Orkaan’s Grote Club-actie: kom erbij! (#15: Ontroerend Goed)

De Zaanstreek kent een levendig verenigingsleven. Er wordt volop gesport, enthousiast gemusiceerd, betrokken toneel gespeeld, met gevoel geschilderd, inlevend gelezen en hartgrondig gedicht.

Maar nog lang niet genoeg en nog lang niet door iedereen. Dan kan natuurlijk beter.

De hele maand september is het bij De Orkaan Grote Club-actie! Vandaag:

Ontroerend Goed

Het in de Zaanstreek welbekende Ontroerend Goed Koor uit Wormerveer bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een spetterende jubileumshow en met medewerking van niemand minder dan Karin Bloemen, wordt op zaterdag 15 oktober een middag- en avondshow opgevoerd in De Stoomhal in Wormer.

Maart 2002 werd Smartlappenkoor Ontroerend Goed opgericht en werd Café De Kroon in Wormerveer de wekelijkse oefenlocatie. Waar het koor de eerste weken nog uit zo’n 25 enthousiaste mannen en vrouwen bestond waren dat er binnen een paar maanden al 50! Vele gezellige oefenavonden volgden met mooie optredens en deelname aan korenfestivals. Het eerste grote optreden was op het feest ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van Wormerveer in 2003.

In 2016 is de naam gewijzigd in Ontroerend Goed Koor, hiermee werd meer recht gedaan aan de liedjes die gezongen worden: de smartlappen wat naar de achtergrond, die plaatsmaken voor meer hedendaagse en bekende liedjes waaronder mooie luisterliedjes en gezellige meezingers.

Wekelijks wordt er in buurtcentrum De Lorzie met veel plezier geoefend onder de bezielende leiding van de dirigente en begeleidt door de accordeonisten. Het koor heeft nu ongeveer 85 leden.

Zo’n mooi lustrum laat het Ontroerend Goedkoor natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 15 oktober zal er een spetterende jubileumshow plaatsvinden in De Stoomhal in Wormer. De show wordt zowel in de middag als de avond opgevoerd. Het programma zal bestaan uit nummers uit het verleden, heden, nummers die zullen ontroeren, maar vooral ook feestelijke nummers. Niemand minder dan Karin Bloemen zal zorgen voor een gastoptreden en zal ook samen zingen met het koor. Het belooft een geweldige show te worden die je echt niet wilt missen!

Tijden jubileumshow: Middag show: 15:00 uur; Avond show: Uitverkocht. Kaarten zijn te verkrijgen voor € 20 incl. een consumptie. Kaarten kunnen besteld worden via een e-mail naar info@smartje-online.nl

Ben je enthousiast geworden en overweeg je lid te worden van het mooie koor? Kom een keer mee oefenen op maandagavond half 8 in De Lorzie In Wormerveer.

Website: smartje-online.nl

Hier alle afleveringen van de Grote Clubactie van De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *