Waarheen? (Koningsdag-fietsen, expo’s, jazz)

Toen de lockdown inging zijn we gestopt met onze Waarheen-agenda. Je kon namelijk toch nergens heen. Maar met het verlichten van de maatregelen en een beetje creativiteit kan je toch af en toe de deur uit om iets te doen: een buurtactiviteit of een expo… of iets online (zie onder meer ons OrkaanCafé).

Vanaf 28 april zijn de terrassen tussen 12.00 en 18.00 open.

Echte evenementen mogen waarschijnlijk pas vanaf 1 juli weer. Maar misschien gaan de terrassen weer open op 28 april.

Vrijdag 23 april

OrkaanCafé live vanuit Het Pand: Kiers & Vethaak en het Wonderorgel, vanaf 16:30 live via Facebook van de Orkaan (kijk hier voor mogelijke verzoeknummers).

27 april: Koningsdag met ‘Balletjes van Oranje’

Fietsroute van 25 kilometer langs vijf horecabedrijven waar u bij de ToGo-stand bij de bestelling van een drankje een gratis ‘balletje van oranje’ krijgt. Dit is vijf keer iets anders. Je kunt zelf je start- en eindpunt bepalen. De deelnemende ToGo-stands zijn van 12.00 tot 18.00 uur geopend en de route hebben wij al helemaal voor u uitgestippeld: http://www.strava.com/routes/2805101422517757160

Meedoen is eenvoudig: meld je bij een deelnemende horecazaak naar keuze. Daar krijg je de route uitgereikt en dan kun je verder op pad. Onderweg krijg je bij bestelling van een drankje bij een van de deelnemende horecabedrijven een “Balletje van Oranje” aangeboden. De deelnemende horecabedrijven zijn:

  • Café Groos te Wormer 
  • Brouwerij Hoop te Zaandijk 
  • Cultureel Centrum Bullekerk te Zaandam 
  • Café Fabriek te Zaandam 
  • D’Swarte Walvis te Zaandam (Zaanse Schans)

Beeldenroute Bullekerk

Beeldenroute door het centrum van Zaandam langs maar 30 beelden. Met interessante weetjes, anekdotes en bijzondere verhalen die achter deze beelden schuilgaan. Aanmelden bij de ToGo-stand van de Bullekerk Vanaf 4 personen kunt u de beeldenroute lopen met een gids. Aanvragen via info@bullekerk.nl.

Play Room: Hollands Glorie III, 3 april t/m 2 mei

Opening: zaterdag 3 april 16.30 u via Facebook-live events, open vr. t/m zo. 13 tot 18 u. of op afspraak: +31 6 208 97 951. www.playroom-zaandam.nl. Adres: Westzijde 99, 1506 GA Zaandam. Boven: Bram Ellens (Mad King, 2020), onder: Jordy Koevoets (z.t. – naar Ai Weiwei -, Delftsblauwe vaas met gouddraad, 2017)

3 mei: Internationale Dag van de Persvrijheid

Om 13 uur plaatst volkskunstenaar Ralph Posset zijn sculptuur ‘Under Attack’ aan de buitenmuur van PLAY room aan de Westzijde in Zaandam.

7 mei: Presentatie Zaans Regenboogbier

“Een heerlijk fris biertje met een vleugje kers”, brouwerij HOOP, 15.00 – aanmelden hier.

Zaterdag 24 april tot en met maandag 24 mei Elenora Stol bij ArtZaanstad

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Eleonora Stol organiseert kunstuitleen/ galerie Artzaanstad een solo-expositie met ouder en vooral veel nieuwe schilderijen.

Weefhuis: Amsterdam Collectief, 24 en 25 april

Amsterdam Collectief bestaat uit Lotte Avéres, Ada Breedveld, Simone Bosch, Els Enschedé, Thérèse van Gelder, Claudia Roodheuvel en Liliane Top. Deze zeven kunstenaars vertegenwoordigen met elkaar vier disciplines. Er zullen schilderijen en aquarellen, foto’s, beeldhouwwerk, keramiek en sieraden te zien zijn.

De expositie is te zien van 11:00 tot 17:00 uur. Voor informatie: de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl  en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/. We raden bezoekers sterk aan de website en expositieagenda in de gaten te houden omdat er zich altijd (noodzakelijke) wijzigingen kunnen voordoen. 

Zaterdag en zondag 1 en 2 mei, Weefhuis

  • Expositie Chinees Schilderen, met: schilderijen, waaiers, scrolls en andere beschilderde houten voorwerpen

Zaterdag 5 juni

  • Roots aan de Zaan: Sara Milonovich’ Daisycutter, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

4 t/m 12 juni

  • ZaanPride

5 en 6 juni 2021

  • NK meerkamp U20/U18 bij AV Lycurgus
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *