Tweede paasdag in de Zaanstreek (🎥 Bij Bind, Krommenie, Wormer en Zaanse Schans)

Het paasweekend betekent paaseieren zoeken, eieren schilderen en eieren eten. Er is traditiegetrouw van alles te beleven in de Zaanstreek. Op deze tweede paasdag zijn er evenementen in Krommenie, Oostzaan, Wormer en Zaandam. Wij maken vandaag een rondje om de paasevementen in beeld te brengen.

Paasivent bij Bind

Tweede Paasdag Paasivent bij Bind op het Hembrugterrein. Inloop begon om 11.00 uur en om 11.30 uur werd het het startsein gegeven voor de zoektocht naar eieren. Verder o.a. genieten van je eigen gebakken eitje, een akoestische paas-jam en creatief met ei. Locatie: Middenweg 107, Zaandam.

Paasspeurtocht Krommenie

Dit jaar zijn er weer 2 routes, 1 voor de kinderen van 3 – 6 jaar (uiteraard zijn jongere kinderen ook van harte welkom) en 1 van 7 – 10 jaar. Tussen 11.00 – 15.00 uur kan iedereen gewoon (verspreid) langskomen, zodat kinderen zoveel mogelijk zelf de opdrachten en letters kunnen vinden. De speurtocht is gratis en aanmelden is gewenst. Deelnemers ontvangen informatie over het startpunt en de regels.

Paasfeest kinderboerderij ’t Weidje

Van 11.00 – 16.00 uur zijn er oudhollandse Paasspelletjes, paasknutselen en een speurtocht. Na het speuren krijgen de kinderen een zakje chocolade eitjes van de Paashaas. Kaarten kosten € 3,50. Locatie: Spatterstraat 105A, Wormer.

Zaanse Schans

Onderweg maakten we een tussenstop op de Zaanse Schans. Het is hier de afgelopen weekenden behoorlijk druk geweest. Een drukte met voetgangers, fietsers en geparkeerde auto’s.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *