Waarheen? Welkom in de Polder, Aquarela do Brasil en Stevie Wonder Tribute…

Vandaag o.a.: Vlooienmarkt, Geometrisch Abstract, ZaanFolk Sessie, Zaans Symfonieorkest (foto), Tribute Eva Cassidy & George Michael en theaterstuk Play Crowd …

Verderop deze week: Hans Luiten vertelt over de Baltische Staten, demonstratie Extinction Rebellion Zaanstreek en een lezing over bloembollen door Wim Grimme.

Zondag 6 november

 • Een grote vlooienmarkt in evenementenhal Taets (voormalige munitiefabriek) op het Hembrugterrein. Er zijn van 09.00 – 16.00 uur zo’n 250 kramen met tweedehands en nieuwe spullen. De entree is € 4,00. Locatie: Hemkade 18, Zaandam.
 • Expositie Geometrisch Abstract bij galerie Zaans Groen met werk van o.a. Peter Daaldrop, Geerhard Kuipers en Maurice Boots. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • ZaanFolk Sessie vanaf 16.30 uur in Café de Melterij. Folkmuzikanten verzamelen zich, waarbij iedereen mag aanschuiven een meezingen. De toegang is gratis. Locatie: Wandelweg 76, Wormerveer.
 • Het Zaans Symfonieorkest geeft een tweede jubileumconcert in de Maria Magdalenakerk. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 17,50 (tot 12 jaar gratis). Locatie: Dorpsstraat 351, Wormer.
 • Jos van Beest ontvangt ‘Aquarela do Brasil’ in de Wormerveerse Vermaning. Samen met zangeres Roxanne en gitarist Daniël de Moraes worden alle facetten van de Braziliaanse muziekcultuur belicht. Het optreden begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 17,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Zangeres Anita Sanders geeft het optreden ‘Tribute Eva Cassidy & George Michael’ in de Vermaning Krommenie. Het optreden begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Locatie: Noorderhoofdstraat 46, Krommenie.
 • Muziekvereniging Apollo Zaandijk & instaporkest Enjoy geeft het concert ‘River of Life’ in de Kogerkerk. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 (tot 16 jaar gratis) en zijn te reserveren via www.apollozaandijk.nl of aan de zaal. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Experimenteel theaterstuk Play Crowd in Museum of Humanity, waarbij bezoekers via een koptelefoon onderdeel worden van het optreden. Centraal thema is het oog in oog komen te staan met je medemens. De voorstelling is van 14.00 – 16.00 uur. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden via info@museumofhumanity.nl is verplicht. Locatie: Ketelhuis 10, Zaandam.
 • Het veertienkoppige AM.OK (Amsterdam Modern Orkest) brengt muziek die op het kruispunt ligt van modern klassiek, jazz en elektronisch naar de Doopsgezinde Vermaning. ‘Jazz Inverdan’ begint om 16.00 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • Expositie ‘Welkom in de polder!’ in het Weefhuis. Stella Burggraaf schildert de polder en geeft een expositie, welke van van 11.00 – 17.00 uur gratis te bezoeken is. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
Zomerpolder (olieverf op doek) – Stella Burggraaf
 • Iva Wonder (Ivanildo Braam) komt naar Podium de Flux met een Stevie Wonder Tribute. Het optreden begint om 15.30 uur. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en € 17,50 aan de deur. Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • De Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek speelt een Najaarsconcert rond Allerzielen in de Bullekerk. Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten kosten € 22,50 (incl. consumptie en programmaboekje). Locatie: Westzijde 75, Zaandam. UITVERKOCHT

Binnenkort kun je ook naar:

Maandag 7 november

 • Hans Luiten vertelt over de Baltische Staten in de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (gratis voor leden van ’t Nut). Reserveren kan via https://nutzaanstad.nl/event/hans-luiten-vertelt-over-de-baltische-staten/. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Extinction Rebellion Zaanstreek organiseert van 11.45 – 12.15 uur de demonstratie ‘Luchtalarm = Klimaatalarm’ tegenover de ingang van het Stadhuis. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de klimaat- en ecologische crisis. (Het is een rustige en aangemelde actie die voor iedereen toegankelijk is.) Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.
Extinction Rebellion

Woensdag 9 november

 • Inloopmiddag van De Zaanse Regenboog tussen 14.00 – 16.00 uur. Heb je vragen of wil je meer weten over De Zaanse Regenboog, de Politieke Werkgroep, ZaanPride of andere LHBTIQ+ activiteiten binnen Zaanstad? Of gewoon nieuwsgierig? Dan ben je deze middag welkom om binnen te lopen. Locatie: Botenmakersstraat 42, Zaandam (benedenverdieping Bureau Discriminatiezaken).

Donderdag 10 november

 • Cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker geven om 20.15 uur de voorstelling ‘T is hier geen hotel 2’ (tryout) bij theater De Kunstgreep. De voorstelling gaat over leven én overleven met pubers. Kaarten kosten € 22,50 (incl. consumptie, excl. € 1,00 servicekosten). Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • In De Stolp wordt door Wim Grimme een lezing gegeven over bloembollen. De lezing wordt georganiseerd door Groei & Bloei Zaanstreek-Waterland en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Locatie: Kerkstraat 12, Koog aan de Zaan.
Groei & Bloei Zaanstreek-Waterland

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 12 november tot en met 8 januari is de expositie Human Nature te bezoeken. In de expositie toont Artzaanstad tekeningen van Sandra Kruisbrink en schilderijen van Sam Drukker. Artzaanstad is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam (Hembrugterrein).

Expositie Human Nature

Tot 4 januari 2023: In de schatkamer van de Verkade Experience in het Zaans Museum zijn de originele kunstwerken uit Verkade-album ‘Paddenstoelen’ uit 1929 te zien. De informatie over de groeiwijze, de verschillen tussen de soorten en de moeilijke Latijnse namen, wisselt auteur Jac. P. Thijsse af met grappige of opmerkelijke verhalen uit zijn eigen herinnering. Een kaartje voor het Zaans Museum kost € 12,50 voor volwassen, € 6,50 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar) en gratis voor kinderen t/m 3 jaar. Locatie: Schansend 7, Zaandam.

De 12e editie van de jaarlijkse expositie ‘Natuurlijk Natuur’ is van 8 oktober tot 24 december te bezichtigen in Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius. De galerie toont een uitgebreide collectie van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenleven. De expositie is vrij toegankelijk op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Locatie: J.J. Allanstraat 287B, Westzaan.

Expositie in Chocolaterie De Cacaoboom: Schilderskring Zaanstreek Noord geeft van 12 oktober t/m 19 november een expositie in Chocolaterie De Cacaoboom. Van 15 leden van de Schilderskring hangt er werk. De diversiteit van werken is groot: er is gebruik gemaakt van potlood tot olie-, plakkaat- en aquarelverf en ze variëren van abstract tot realistisch en van modern tot traditioneel. Kortom: een bezoekje waard! De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

‘Haaldersbroek’ Ine Wolthuis

Expositie Kunstgreep Oostzaan: de expositie ‘De natuur’ van Jan Kleijn en Tine Pauwels bestaat uit drie verschillende genres (fotografie, keramiek en schilderkunst) en is te bezoeken van 19 oktober tot 28 november. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Tentoonstelling ‘Diergeneeskunde in de Zaanstreek 1893-1975′ nog t/m 11 november in de publiekshal van het Stadhuis. De voorwerpen, foto’s en krantenartikelen in deze tentoonstelling laten zien hoe de behandelmethoden, medicijnen, het instrumentarium en de dierenartsenpraktijk zelf in deze periode zijn veranderd.

Komende maanden

Zaterdag 10 december

 • Roots aan de Zaan: Altan (Pasveerzaal/Fluxus, Westzijde 148, Zaandam)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *