Waarschuwingsschot politie bij aanhouding 15-jarige jongen met mogelijk vuurwapen

Maandag – 7 augustus – is in Zaandam een 15-jarige jongen in Zaandam aangehouden met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Voorafgaand aan de aanhouding vond er een achtervolging plaats waarbij er door de politie een waarschuwingsschot is gelost.

De politie laat weten dat zij eerder op de dag een melding ontvingen dat er een groep jeugdigen was gezien met een vuurwapen. De politie was door deze melding extra alert op verdachte situaties in de buurt. Op de Dodonaeusstraat in Poelenburg zag een agent een jongen die zich verdacht gedroeg. De jongen probeerde een tas uit het zicht van de agent te houden. Op het moment dat de agent deze jongen wilde benaderen maakte hij zich uit de voeten. De jongen rende weg en probeerde zich van de tas te ontdoen. De agent lost een waarschuwingsshot, waarna de 15-jarige Amsterdammer stopte met vluchten en kon worden aangehouden.

In de tas zat een voorwerp dat leek op een echt vuurwapen. De Forensische Opsporing gaat onderzoeken om wat voor wapen het gaat. Over het gebruik van het vuurwapen door een politieagent laat de politiewoordvoerder weten:

Als het nodig is, mag een agent zijn vuurwapen gebruiken bij een aanhouding van iemand die verdacht wordt van een ernstig feit. Het onwettig bezit van een vuurwapen valt onder dergelijke ernstige feiten. Bij het gebruiken van het vuurwapen door politieagenten wordt dit gebruik achteraf altijd getoetst. Ook in deze situatie zal dit worden gedaan.

Eerder op de dag werd in dezelfde buurt een 17-jarige jongen aangehouden voor het bezit van harddrugs. Of de jongens bij elkaar hoorden wordt onderzocht.

Door: Michel Schermer, Bron en foto: Politie.nl

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *