Walvisfietsen met Sander Wegereef

Zaans Museum, foto Mike Bink

Dat wij fan zijn van Sander Wegereef zal voor de trouwe lezer geen verrassing zijn.

Sander schreef een hoop fijne Zaanse geschiedenisverhalen voor ons, toen hij nog volop in de weer was voor het Gemeentearchief van Zaanstad. Inmiddels werkt hij voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Een betere gids om mee langs befaamde walvis-mijlpalen in de Zaanstreek te fietsen is daarom niet te bedenken. Op zondag 22 juli en zondag 12 augustus van 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur, vertrekt hij vanaf het Zaans Museum, de fietsroute beslaat ongeveer 40 kilometer.

Voor meer informatie kan je terecht bij het Zaans Museum.

1 Reactie op Walvisfietsen met Sander Wegereef

  1. Sander Wegereef says:

    Ik voel mij zeer gevleid door deze lovende woorden! Hartelijk dank!
    Een kleine correctie/aanvulling is echter wel op z’n plaats. De afgebeelde fietsroute beslaat inderdaad ca. 40 km. Deze route is gratis te downloaden op de site van het Zaans Museum en kan door iedereen op eigen gelegenheid en in eigen tempo gefietst worden.
    De route van a.s. zondag, waarbij ik mee ga als gids, is om logistieke redenen een stuk korter (ca. 17 km), maar ik zal op een aantal punten langer stilstaan om iets te vertellen over de walvisgeschiedenis. We zullen o.a. een bezoekje brengen aan het Jisperkerkje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>