Zestien scholen worden in Zaanstad gebouwd of uitgebreid. De vestiging van de Tamarinde in de Jonge Arnoldusstraat is als eerste klaar in 2018.

In 2019 moet de nieuwe school van De Werf (afbeelding) in Zaandijk klaar zijn terwijl ook IKC Kreekrijk (Het Koraal en De Delta) betrokken kan worden. Daar kan alleen de bouw nog problemen opleveren. Bezwaren kunnen geen roet meer in het eten gooien.

De nieuwe vestiging van De Regenboog, De Dorpsakker en De Rank aan de Brandakkerstraat in Assendelft zou zelfs eind 2018 al klaar kunnen zijn maar daar kunnen bezwaar- en beroepsprocedures de bouw uitstellen tot eind 2020.

IKC Overtuinen (Et Buut en Het Baken Westerkim), de uitbreiding van De Voorzaan (beide Zaandam) en De Hoeksteen (Krommenie) staan gepland voor 2019 maar het kan ook twee jaar later worden.

2020 kunnen de Toermalijn (Wormerveer), IKC Rosmolen Zuid (Saenparel en Willibrord), IKC Inverdan (beide Zaandam) opgeleverd worden maar het kan ook 2022 worden.

Voor vijf scholen is 2021 het einddoel, maar in alle gevallen kan dat opschuiven tot 2023: Herman Gorter (D. Doniastraat), Dynamica XL (voorheen De Boei en Het Dok), IKC Rosmolen Noord (In ’t Veld) en een nieuwe school P.A. van Meverstraat (De Dijk West en De Rietvink) in Zaandam en het Palet (Krommenie).

Klik voor planning op afbeelding.