Warm aanbevolen: ‘De muze van de puntmassa’

De Zaanse band TUPPERWR3 heeft 12 februari zijn debuutalbum ‘De muze van de puntmassa’ uitgebracht. Op de plaat staan acht stemmige Nederlandstalige liedjes die de alternatieve geest van de jaren tachtig ademen en hier en daar doen denken aan groepen als Spinvis, REM en Joy Division.

De inspiratie ligt vooral op straat. In nummers als ‘Zaandam aan zee’, ‘Bakermat’ en ‘Darwinpark’ wordt de eigen stad op melancholieke maar liefdevolle wijze bezongen. De plaat is  opgenomen bij de gerenommeerde Amsterdamse producer Jan Schenk en het bijzondere artwork van het is door TUPPERWR3 zelf ontworpen, gezeefdrukt en handbeschilderd. 

Wie de letters van bassist Jeff Woesthoom en gitarist Bas Rijmtuin op handige wijze herschikt, ontdekt de namen van Joost Weemhoff en Martijn Buis, die beiden in het dagelijks leven voor de klas staan op het Zaanlands Lyceum. De kinderen van basisschool Herman Gorter weten inmiddels allang dat drumster Mavah Dansrijk een anagram van juf Marsha van Dijk is. De bandnaam TUPPERWR3 is volgens Weemhoff een postuum eerbetoon aan zijn oma, die een van ’s lands eerste Tuperwareverkoopsters was.

Opname van “Zaandam aan zee” in de Schenkstudio.

TUPPERWR3 is ondertussen druk met het schrijven van nieuwe liedjes en hoopt dat het gauw weer mogelijk is om te kunnen optreden. Het album is te beluisteren via onder meer Spotify en bandcamp. Volgen op Facebook en Twitter kan ook.

‘De muze van de puntmassa’ is ook verkrijgbaar op cd en op wit vinyl. Interesse? Mail naar tupperwr3@gmail.com

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Erik Schouten

  Henk gaat naar Westmalle en hij komt nooit meer terug, leuk nummertje ik heb hem toegevoegd aan de playlist voor de vrijdagmiddagborrel, proost Henk!

 • Onit Xockl

  Wat een heerlijk album! hier waren we allemaal wel aan toe, een nieuwe frisse Zaanse band. Kijk ernaar uit om het witte vinyl op mijn eigen platenspeler af te spelen. ‘Henk gaat naar Westmalle” ook hier favoriet! Succes Tupperwar3!

 • André Schoolenaar

  Hallo Joost,
  Sprak je en hoorde van jullie plaat!
  Als Muziekfanaat wil ik de plaat op vynyl en cd aanschaffen………
  Wat zijn jullie tarieven?
  Kom ze wel bij jullie ophalen en betaal ik cash
  Muzikale Groet,
  André Schoolenaar

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.