De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Eric Stans, coach van de honkballers van Odiz Frogs en al vanaf zijn kindertijd betrokken bij de honkbal- en softbalclub.

‘Ik heb altijd bij Odiz gespeeld en ben al vanaf mijn zestiende bezig geweest met het geven van trainingen en coachen. Ik speel in senioren 3 en sta vijf dagen per week op het veld. Het mooie aan honkbal is de strijd tussen de slagman en een werper. Wanneer het uitdagend is om als slagman de bal het veld in te krijgen en als pitcher dusdanig te gooien dat je een grondbal of vangbal slaat. Je moet altijd vooruitdenken.’

Verder vertelt Stans o.a. over de wedstrijden die hij in Amerika bezocht en wat hij verwacht van het nieuwe seizoen.

‘We hebben een leuk team dat al jaren samen speelt. Veel van die jongens coach ik al vanaf de tijd dat ze pupil waren. Er zit potentie in om alle wedstrijden te kunnen winnen in deze competitie maar het blijft amateurniveau dus als spelers moeten werken of op vakantie zijn ben je daarvan afhankelijk. Daarom hebben we nu een betere samenwerking met het tweede team. Dan heb ik meer mogelijkheden om te schuiven. Als wij in de top 3 eindigen ben ik tevreden.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 3.28 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Foto Odiz Frogs: Eric Stans.