De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week praten we bij met Mick van den Bree, coach van waterpolo ZV de Zaan dames 1. Er is de laatste maanden veel gebeurd. Een deel van de ploeg won goud met Nederland op het EK, de rest van het team groeide door op de Winter cup en afgelopen zondag prolongeerden de dames de KNZB beker. Ook de heren wonnen de beker. Zaterdagavond om 18.00 uur staat de Euro cup wedstrijd tegen het Griekse Glyfada op het programma in het Sloterparkbad in Amsterdam. Mick van den Bree over zijn ploeg:

‘Het lijkt steeds normaler te worden als ik de reacties hoor maar dat is het niet. Het is echt een unieke groep en de prestaties zijn niet vanzelfsprekend. Ze werken er keihard voor en doen het echt goed.’

Verder vertelt Van den Bree over de kansen die hij jonge speelsters gaf tijdens de Winter Trophy en de kansen om tot de laatste vier ploegen te komen in de Euro cup.

‘Het is al iets unieks dat wij als Nederlandse club nu kunnen zeggen dat we bepaalde Europese wedstrijden moeten winnen. Dat is een mega stap die we gezet hebben. Als wij doorwillen moeten we die wedstrijd gewoon winnen. Als je kijkt naar onze groep en het niveau dat we nu halen zijn we dat aan onze stand verplicht.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 3.10 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Upโ€™s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Foto: Technische staf ZV de Zaan dames 1 met in het midden Mick van den Bree. (Door familie van den Dobbelsteen.)