De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Tim Ketelaars, waterpoloër van ZV de Zaan heren 1. Dit weekend staan de halve finales om de landstitel op het programma voor zowel de dames als de heren van de club. In een ‘best of 3’ spelen de dames tegen UZSC. De heren treffen het Ravijn in de strijd om een finaleplaats. Beide ploegen spelen vrijdagavond eerst thuis in zwembad de Slag. Tim Ketelaars spreekt in de podcast over de vorm waarin de heren aan de halve eindstrijd begint.

‘Twee weken terug hebben we een training gedaan in Frankrijk met de ploeg van Strasbourg. Dat was op hoog niveau. We zitten er lekker in. Afgelopen weekend hebben we in de kwartfinales twee lekkere wedstrijden gespeeld tegen de nummer 8 ZPB. We hopen dat de halve finale ook een leuke wedstrijd wordt. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd.’

Verder vertelt Ketelaars o.a. over de kwaliteiten van coach Andreas Miralis.

‘Andreas is een hele goede coach die elke wedstrijd meerdere keren terugkijkt. We hebben videoanalyses voor trainingen. Zo worden we voorbereid op alle mogelijke scenario’s. Dit is zijn derde seizoen en elk seizoen komen er dingen bij, we weten precies wat we moeten doen in welke situatie. Hij houdt ons zeker scherp.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 2.14 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Foto: Remko Smit.