Het is dit weekend erop of eronder voor KFC, SVA en Rood Wit.

De Orkaan is altijd in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is de Warming up er voor de laatste keer dit seizoen. In deze speciale aflevering blikken we vooruit op een nog specialer weekend waarin drie Zaanse voetbalverenigingen spelen voor promotie in de nacompetitie. Je hoort de trainers aan het woord. Het zijn Rene Reijinga van KFC en Jeroen Beukman van SVA die bij winst volgend seizoen in de 1e klasse spelen. Levinho Wijdenbosch vertelt over de kansen voor Rood Wit Zaanstad om naar de 3e klasse te promoveren.

Zaterdag om 15.00 uur speelt KFC in Amsterdam tegen Hoofddorp. Op het veld van AFC hopen de Koogers de klus te klaren. Rene Reijinga is al heel trots op zijn ploeg.

‘In de winterstop stonden we negende. Daarna zijn we meer naar elkaar gegroeid. In de nacompetitie hebben we twee mooie thuiswedstrijden gehad en dan zie je toch hoeveel het leeft in de Zaanstreek. Hoofddorp heeft een uitstekende jonge ploeg en ik denk dat we een open wedstrijd krijgen met aanvallend voetbal. Als we winnen hebben we drie 1e klassers verslagen en verdienen we het om te promoveren.’

Zondag speelt SVA om 11.30 uur in Hillegom tegen Martinus voor promotie naar de 1e klasse. Om 12.00 uur is het in Oosthuizen tijd voor Rood Wit Zaanstad – de Valken. Ook op deze wedstrijden blikken we vooruit.

Naast de interviews in deze podcast neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten.

De verschillende trainers hoor je op deze momenten in de aflevering.

Vanaf 2.21 minuten: Levinho Wijdenbosch, Rood Wit Zaanstad.
Vanaf 4.57 minuten: Jeroen Beukman, SVA.
Vanaf 7.24 minuten: Rene Reijinga, KFC.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Feest in Koog aan de Zaan nadat KFC de finale haalt van de nacompetitie. (Foto: Edwin Kleiss)

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: ASV Arsenal – SVA vorige week door Michael Bruins.