De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week maken we kennis met Sam Kingma, aanvoerder van hockeyvereniging de Kraaien dames 1. Aanstaande zondag begint de hockeycompetitie weer. De dames staan zesde in de 4e klasse en ontvangen de directe concurrent Voorhout. Kingma over de hervatting van het seizoen en haar ploeg:

‘We zijn een jong team. Ik ben 23 en een van de oudere speelsters. We zitten allemaal in dezelfde levensfase en dat maakt het ook wel gezellig. We zijn heel fanatiek maar gezelligheid is ook heel belangrijk. We hebben weer een voorbereiding gehad en hopen zondag vol fanatisme te starten en de winst te pakken. We gaan voor de top 3. Iedereen is fit en we denken dat te kunnen waarmaken.’

Verder vertelt Sam Kingma over hoe de verhuiswens naar Zaandijk van de vereniging speelt onder de leden, hoe speelsters elkaar coachen en de band met het herenteam.

‘Het is jammer dat we niet op dezelfde dag thuis spelen. We zien elkaar wel altijd op de training en soms spelen we na afloop een partij tegen elkaar.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Met dank aan Sam Kingma.