De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week praten we bij met Jasper Geerdink, volleyballer bij Compaen heren 1. Dit weekend kan de ploeg een grote stap zetten richting de titel in de 1e klasse als er een uitwedstrijd op het programma staat bij de nummer 2 Next Volley Dordrecht. Het verschil op de ranglijst, met nog vier wedstrijden te spelen, is momenteel vijf punten.

‘Het is nog niet gedaan want er zijn nog vier wedstrijden maar we zijn dichtbij.’

Verder vertelt Jasper wat een promotie (vorig jaar degradeerde Compaen) naar de Topdivisie zou betekenen, wat voor tegenstander Dordrecht is (‘ze hebben een hele grote mond’) en hoe het met de fitheid gaat zo aan het einde van het seizoen.

‘Veel spelers willen een stapje hoger. De ruimte is er binnen de club, zowel financieel als qua spelersgroep. We zijn fit. Er zijn wel wat pijntjes zo tegen het einde van het seizoen maar we zitten zo dicht tegen het kampioenschap aan dat iedereen de pijntjes wat opzij schuift. We staan nu zo lang eerste dat het teleurstellend zou zijn als we toch nog tweede zouden worden.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 5.56 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Upโ€™s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss.