Water van de Zaan augustus: Gouw

water augustus

Het is dat water tussen Tapsloot en Noordzeekanaal, waar ik tot rust kom en weer ruimer ademhaal. Het is dat water tussen Tapsloot en Noordzeekanaal, waar ik tot rust kom en weer ruimer ademhaal.

Goede wijn behoeft geen krans en uitmuntend water al helemaal niet. Wie Zaans water kent, heeft het door de aderen vloeien. De dichtregels boven stroomden uit de pen van Annemieke Woudt.

Water

Het kan dan ook geen toeval zijn dat water-fotografe Daniëlle van der Erve zich in Zaanstad heeft gevestigd. Elke maand deelt ze water met ons. Uit de rivier, een sloot, een meer of een plas, maar altijd Zaans.

Danielle:

‘In januari j.l. stierf mijn oudste zus vrij onverwacht. Ik telefoneerde met haar vriendin erover terwijl ik langs de Gouw liep. Het onwerkelijke gevoel wat bij mij overheerste kwam terug in deze afbeelding, die ik gelijk na het telefoongesprek maakte. De foto heeft ook iets onwerkelijks, surrealistisch in mijn beleving.’

EXPOSITIE | Daniëlle van der Erve
Gallery, Hotel Arena
21 juni – 21 september

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>