Water van de Zaan, maart: Zaantheater

Zaanzwemmen

Koele handen
grijpen je bij je kladden
en schudden
je lurven lekker los
verdrijven de nachtspinsels
en zetten je
als herboren
weer op de kant

Goede wijn behoeft geen krans en uitmuntend water al helemaal niet. Wie Zaans water kent, heeft het door de aderen vloeien. De dichtregels zijn van Marjolein Lensink: “Sinds begin oktober zwem ik ’s morgens een stukje in de Zaan. Daar komen woorden van :-)” (via Ellis van Atten / Zpink).

Water

Het kan geen toeval zijn dat water-fotografe Daniëlle van der Erve zich in Zaanstad heeft gevestigd. Elke maand deelt ze water met ons. Uit de rivier, een sloot, een meer of een plas, maar altijd Zaans.

Danielle:

“Vanaf de overkant, de Prins Hendrikkade is dit de aanblik van het Zaantheater. De ramen zijn verlicht en het lijkt als of alles normaal is, maar schijn bedriegt. Hopelijk zal het niet lang meer duren voor het gewone leven weer op gang komt en ook het theater weer toegankelijk is.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Anne de Jong

    Wat een prachtige foto en wat is de waterkwaliteit goed geworden. Ik ben ook gek op Zaanswater.
    Het was een halve eeuw geleden zeer gevaarlijk dat was erkend ook. Er is hard aan gewerkt door velen jaar in jaar uit. Ook alle dieren en onzichtbare micro organismes hebben grote invloed gehad. Wat is het water veel beter geworden. Het is leuk dat er nu ook kunst van wordt gemaakt. Wij Zaanse WaterRatten, gefeliciteerd met ons prachtige water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *