Watertoren Assendelft: eten met uitzicht

Zaanstad heeft een horeca-vergunning verleend aan Groeneveld Eten om in de watertoren van Assendelft, Communicatieweg Oost 12, een “een lunchroom en restaurant” te beginnen.

Wie het daar niet mee eens is (maar waarom zou je?) moet binnen zes weken een bezwaar indienen bij de gemeente Zaanstad.

Groeneveld Eten heeft ook een vestiging in Zaandijk aan de Lagedijk en zit in de Verskade in Zaandam.

De plannen voor een restaurant op die plek bestaan al langer. Vorig jaar juni was er al een eenmalig ‘pop-up’-restaurant voor een goed doel in de watertoren. Van buiten af gezien zag het er toen zo uit.

Van binnen ziet het er zo uit.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • ikkeook

  Laten ze bij de gemeente het volgen de vooral niet vergeten: daar betaald parkeren te regelen zonder draagvlakmeting. Stel je voor dat een forens er gratis zijn auto parkeert!!

  • Carola

   Wat een vreemde, en vooral negatieve, reactie is dit! Getver. Is toch hartstikke gaaf dat het er komt!

   • ikkeook

    Lees ook deze link even, dan begrijp je het wel (hoop ik).

    Betaald parkeren Houtveld; http://deorkaan.nl/betaald-parkeren-houtveld/

    En wat de Watertoren betreft, dit had al jaren eerder gekund natuurlijk. Eindelijk een goede bestemming. Ik kijk al meer dan 40 jaar tegen een vreugdeloos monument aan. Nu pas een feestelijk en smakelijk doel! Geweldig.

    • Bruce

     Maar ik snap deze reactie nog steeds niet; voor welke forenzen zou dit aantrekkelijk zijn? Het lijkt mij eigenlijk niet zo gek dat er in de buurt van Zaandam station, waar aan de stad-kant al jaren betaald parkeren geldt, betaald moet worden om te parkeren…Heeft niets met andere locaties te maken, waar mensen vooral voor hetgeen waarbij ze parkeren komen, en je ze dus prima gratis kan laten staan. Als de Deen gratis parkeren had, zou je er nooit voor je boodschappen kunnen parkeren omdat het vol staat met auto’s van forenzen. En als de bouwprojecten in Houtveld klaar zijn, willen bewoners ook niet dat ze er nooit kunnen staan omdat het er vol staat met forenzen. Logische maatregel wat dat betreft. Of de gemeente niet beter gratis vergunningen aan huishoudens kunnen geven is een tweede, maar doe niet alsof er helemaal geen geldige reden achter zit…

 • Rens

  Wanneer kunnen we aanschuiven??

 • S

  Deze plannen liggen er al 20 jaar…. waarom het nooit wat geworden is weet ik eigenlijk niet maar kan het me uit mijn jeugd nog herrineren

 • richard

  en dat te weten dat de gemeente deze watertoren destijds verkocht heeft voor een sombolies bedrag van 1 gulden

 • Ton komen

  Richard
  Deze watertoren is rond 1980 door het PWN via KRK verkocht aan aannemer C Kuijt drie februari 1986 is de toren vrijwillig geveild tijdens de 100ste veiling van de makelaarsbeurs Zaanstreek
  Bakker de Lange kocht hem voor rond de fl 200.000
  Watertorens hadden een funktie maar die werd overgenomen door iets anders, wie weet wat????

 • JanN

  Watertorens zorgden voor een constante waterdruk in het leidingsysteem. Tegenwoordig is die functie overgenomen door pompen.

 • s bolkestein

  ja gezellig dineren ophoog niveau, in de watertoren te assendelft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *