Ja, ja lieve lezertjes, niet één, maar twee uitroeptekens in de kop van dit artikel. Want wat verschrikkelijk blij kan je worden van het Voetveer dat vaart tussen Zaandijk en de Zaanse Schans!

Gisteren werden voor dit seizoen de trossen los gegooid en Orkaners Kimberley en Ola mochten meevaren met de voetveer-schippers en Shantykoor Zilt. Na het vrolijke filmpje tikken we door:

Een enkele reis kost €1,50, kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. De Stichting doneert ieder jaar de inkomsten (na aftrek van kosten) aan Zaanse goede doelen. Wij kunnen alleen maar hopen dat dit veer, zonder commercieel belang, ver de toekomst in zal varen. 

Voetveer-Vrijwilligers gezocht

De mensen van het Voetveer stuurden ons een persbericht. Day plaatsen we graag:

Het Voetveer kan niet varen zonder een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er komt immers heel wat bij kijken om de boot zeven dagen per week te laten varen en een veerhuisje met steiger te onderhouden. Omdat onze vrijwilligers ook een dagje ouder worden, zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die het leuk vinden om heen en weer te varen met nieuwsgierige en vrolijke toeristen uit zo ongeveer alle landen van de wereld.

We zoeken reisleiders en schippers. Je vaart immers altijd met zijn tweeën, de een bestuurt het veer, de ander verkoopt de kaartjes, deelt de routebeschrijvingen uit (in 15 talen!) van een wandeling door Zaandijk en beantwoordt vragen.

Wat vragen we van je? Voor allebei de functies vragen we de bereidheid om tenminste twee dagdelen in de maand te varen. Je vaart van 10.00 – 13.30 of van 13.30 – 17.00. Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast is het fijn als je in elk geval een paar woorden Engels spreekt.

Van een schipper vragen we iets meer dan van een reisleider. Om te mogen varen heb je een Klein Vaarbewijs I en het basiscertificaat Marifonie nodig.

Heb je geen papieren, maar zou je wel schipper willen worden? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je. Wij betalen de kosten van cursus en examen, op voorwaarde dat je ten minste twee seizoenen voor ons vaart. Stop je eerder, dan betaal je naar rato een deel van de kosten aan ons terug. Maar onze ervaring is, dat als je eenmaal begonnen bent, dan weet je van geen stoppen meer!

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar info@voetveerzaandijk.nl

Door: Ola Kwiatkowska en Kimberley Kat en een beetje Merel Kan