Waymarken in de Zaanstreek

Wat het is, snappen we niet helemaal (of misschien wel helemaal niet), maar het schijnt enorm populair te zijn: waymarken.

Het is volgens de kenners “geocaching zonder schatten…” Dat helpt ons weinig.

Maar we vonden wel een waymark: een speciale zelf. Bij het hoofdkantoor van Albert Heijn, een bijzonder wegwijs-paddenstoel die getagd is als waymark.

In de Zaanstreek zijn honderden ‘waymarks’, bijzonder plekken die door andere waymarkers met foto en precieze coördinaten op waymarking.com zijn gezet.

De Held Jozua werd vijf keer op de foto gezet, de klomp op de Zaanse Schans ook vijf keer en de struikelstenen van Geertruida Regina van Rhijn & Marcus Louis Polak aan de Westzijde twee keer.

waymarking3

Leden van de waymark-community kunnen de waymarks op hun telefoon laden en ze bezoeken, het is de bedoeling dat je vervolgens zelf weer een foto maakt. Van de AH-paddenstoel staan er inmiddels drie online.

Zoals op het kaartje te is zien, is de Zaanse Schans een populaire plek voor waymarkers.

waymark kaart

De foto’s zijn van Axel-F

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Leuk dat er toevallig 2 door mij gemaakte waymarks zijn opgenomen in dit artikel!

 • Grappig dat jullie Waymarking onder de aandacht brengen. Bedankt, want het is zo’n leuke en interessante hobby. Gratis en voor iedereen toegankelijk om nationale en internationale mooie gevonden spots te uploaden. Dus ook je kiekjes van de vakantie.
  Alleen lees ik het volgende: “Het is volgens de kenners “geocaching zonder schatten…” Dat helpt ons weinig.”
  Dus voor een vervolg artikel over Waymarking de DIEHARD Waymarkers in de Zaanstreek maar even contacten zou ik zeggen en niet de Geocachers. Het is namelijk niet alleen een hobby maar ook een controle middel door Waymarkers gemeld naar b.v. het Kadaster, NBd Nationaal Comité 4 en 5 mei, enz. enz.
  BTW, de Waymarkers in de Zaanstreek (Noord Holland) lopen wel een beetje achter op de Waymarkers in Drenthe 😉 Drenthe op 1 met 1895 en Noord Holland op 4 met 1075 Waymarks. En de teller loopt dagelijks hard op voor Drenthe 😉
  De Orkaan, Grtz & Thx dreamhummie
  p.s. ik zie geen bronvermelding (Axel-F) bij de 2 foto’s.

  • De Orkaan

   Dank voor de aanvulling. Wat betreft de bron van de foto’s: we hebben een link opgenomen naar de foto’s maar ons werd niet duidelijk of de foto van ‘Axel-F’ of van ‘Prussel’ was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *