Weer auto in brand gestoken in Zaandam (#24) 🎥

Het was even stil aan de Oostzijde van de Zaan, maar vanmorgen vroeg, rond 4.30 uur was dat voorbij. Bewoners van de Burgemeester Ter Laanstraat werden ruw uit hun slaap gerukt door een harde knal. 

In de straat stond een auto, een Lexus met een Nederlandse nummerbord, in brand. De brandweer werd gebeld en die was er ‘supersnel’ bij aldus ooggetuigen. 

Zo snel, dat voorkomen kon worden dat de vlammen konden overslaan naar andere voertuigen. De brandende auto werd onherstelbaar beschadigd. Eén van de auto’s die ernaast stond geparkeerd is ook beschadigd.

De politie heeft de plek afgezet met lint en gaat onderzoek doen. Er zouden camerabeelden zijn, waarop twee mannen met een jerrycan zichtbaar zijn.

Mocht jij iets weten, vertel het vooral de politie 0900-8844.

Eind maart heeft de politie een 26-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij meerdere autobranden in Poelenburg en vorige maand werd een 21-jarige man aangehouden voor het in brand steken van een auto aan het Schaarsven. Uit onderzoek bleek toen dat hij niet te koppelen was aan de andere branden in Zaandam. 

Het was de 24e autobrand in Zaandam-zuid sinds eind juli 2022 (kaartje van alle branden onderaan het artikel)

Foto’s boven (en meteen hieronder) zijn van Paul Laport – het filmpje onder de foto’s is Martin Hammer.

Foto: Paul Laport
aangeleverd
aangeleverd
aangeleverd
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *