Twee weken geleden belandde een tankwagen vol palmolie op zijn kant langs de Provincialeweg in Zaandijk. En vanmorgen rond 9.15 uur was het weer hard raak. 

Het ongeluk gebeurde op exact dezelfde plek, bij de hellende overgang van de ene naar de andere weghelft. De weg is daar verlegd naar de andere baan vanwege wegwerkzaamheden. 

Ook nu gaat het om een tankwagen met een capaciteit voor 30.000 liter palmolie. 

De bestuurder is met de schrik vrij gekomen, en uit de alcoholcontrole kwam niets naar voren. 

De weg is afgesloten vanaf de kruising Guisweg Zaandijk, tot de Witte Veerstraat. Het verkeer wordt Zaandijk ingeleid. Voor de berging van de wagen zal zwaar materieel moeten worden ingevlogen.

Klik op onderstaande foto’s voor grotere versies.

Rond 11.00 uur arriveerde de telekraan van bergingsbedrijf Hoogwout. Door de klap op het asfalt is het frame, welke aan de voor- en achterzijde om de tank zit, gescheurd. De eerste poging om de tankwagen overeind te zetten mislukte. Het frame aan de voorzijde bezweek tijdens het tillen verder.

Bij de tweede poging werd een hijslus gebruikt en werd de tankwagen vakkundig weer op zijn wielen gezet. De trekker (het voorste deel van de vrachtwagen) en de oplegger met tank worden apart geborgen. Na de bergingswerkzaamheden zal de weg moeten worden schoongemaakt. Het is niet bekend wanneer de weg wordt vrijgegeven.

Klik op het pijltje voor meer foto’s.

Lees ook:

Michel Schermer/Merel Kan