Weer geen promotie voor Hercules Zaandam 

Hercules verloor in de 2e ronde van de nacompetitie en liep daarmee de finale mis.

Saenden en RCZ wisten zich wel te plaatsen voor de finale en mogen blijven hopen op lijfsbehoud.

Ook dit seizoen is het Hercules Zaandam niet gelukt om te promoveren naar de 2e klasse. De ambitieuze ploeg was al jaren dichtbij, maar net als vorig seizoen strandde het weer in de nacompetitie. Het begon de 1e ronde nog overtuigend met een 8-1 winst op VSV, maar in de 2e ronde was Always Forward te strek. Het werd in Hoorn uiteindelijk 3-0.

Op het veld van Knollendam, ontving Saenden in dezelfde nacompetitie van de 2e/3e klasse Roda’46. De ploeg van de afscheid nemende Guillaume Groot was met 4-1 te sterk, waardoor het zich voor de finale van de nacompetitie heeft geplaatst. Tegenstander is dan Swift, dat in dezelfde 3e klasse uitkwam als oa SVA en Hercules Zaandam. Bij een overwinning blijft Saenden voor de 2e klasse behouden.

RCZ wist zich ook te plaatsen voor de finalewedstrijden. In de nacompetitie van de 3e/4e klasse won het in de 2e ronde van TOS-Actief, dat eerder nog Rood Wit Zaanstad had uitgeschakeld.  De Racers wonnen met 2-0 en spelen in de finale tegen 3e klasser De Rijp. De winnaar blijft in de 3e klasse en de verliezer degradeert naar de 4e klasse.

Beide finalewedstrijden zullen op nog nader te bepalen neutraal terrein gespeeld worden 

Klik hier voor de uitslagen en programma’s in de nacompetities

Foto boven Bart van der Laan (Saenden – Roda’46 bij VV Knollendam), onder van Harry Kho: Always Forward – Hercules Zaandam.

Door Orkaan-sportredactie / Piet Bakker, foto’s: Harrie Kho en Bart van der Laan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *