Wees als Maarten: zwem ook! (Een ietsepietsie kleiner stukje)

We zijn nog aan het bijkomen van de 195 kilometers die Maarten van der Weijden zwom, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Franeker… maar het smaakt naar meer!

Ons Zaanse hart leeft toe naar de route De Huisman, De Gekroonde Poelenburg, De Kat, De Zoeker, Het Jonge Schaap, De Os, kortom naar…

De Zaanse Zwem Challenge!

Aankomende zondag 30 juni gaan ruim tweehonderd (200!) dapperen de Zaan in om een monstertocht van 500 meter* of 800 meter** te zwemmen! Het de eerste keer in de 21ste eeuw is dat er een zwemwedstrijd in de Zaan georganiseerd wordt.

Jij, ja jij!

Doe mee, het kan nog! Je kan in je uppie, met je vriend, buurman, vijand, bedrijf, je kapper, je oma, of met je nichten met iedereen inschrijven die in badpak of desnoods in knalgele Dries-Roelvink-zwembroek mee wil zwemmen voor een ijzersterk goed doel: de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

Vanaf 13:00 uur (12:15 uur opening door Gerard Slegers!) knalt het startschot en knallen de kurken. Het dak gaat eraf, al zullen er wat schaduwpunten worden aangebracht. En er wordt gefeest.

*0,26% van de afstand van Maarten
**0,41% van de afstand van Maarten

PS. Hadden we al gemeld dat jouw deelname ten goede komt van een heel goed doel?

PS2. Wethouder Slegers repte via Twitter van zijn nieuwe groep sportieve collega’s. Wij hopen hen terug te zien in de Zaan! #top

De foto boven dit stukje komt uit het onvolprezen Gemeentearchief van Zaanstad. Het is een zwemwedstrijd die gedateerd werd tussen 1900 en 1940.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *