Welkoop, de winkelketen die gespecialiseerd is in spullen voor tuinen en huisdieren, wil in Zaandam op de Stormhoek ook een vestiging.

Welkoop heeft al 157 winkels in heel Nederland, waaronder één in Wormerveer aan de Samsonweg 5E. Op de beoogde locatie aan de Stormhoek is nu Karwei gevestigd.

Welkoop is in 1899 gestart als agrarische coöperatie ‘Het Centraal Bureau’ met een eerste winkel in Rotterdam. In 1962 werd de naam veranderd naar CEBECO en in 1970 in Welkoop. Het hoofdkantoor zit tegenwoordig in Ede. Welkoop heeft eigen winkels en ongeveer 90 franchisers.

Liever luisteren?UPDATE: Een medewerker van Karwei zegt tegen De Orkaan dat hun winkel een stukje kleiner wordt, Welkoop komt in hetzelfde pand.

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft namens burgemeester en wethouders van Zaanstad het ‘activiteitenbesluit’ over de nieuwe winkel ontvangen van Welkoop Winkel B.V. voor het “verkopen van land, tuin- en dierbenodigheden en doe-het-zelf artikelen.” Tegen de melding kan geen bezwaar worden gemaakt. Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied kan wel informatie worden opgevraagd.

Door Piet Bakker en Remi Kerkhoven. Bronnen: website Welkoop, contact met Karwei, melding Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Foto: Welkoop in Wormerveer.