Wereldkampioen Bente Rogge: ‘dat is toch bizar?’ 

Momenteel, zaterdagochtend, is het wereldkampioensteam begonnen aan de terugreis vanuit Japan naar Nederland. De groep staat op het vliegveld. Als alles volgens plan verloopt, zullen ze morgenochtend 6.40 uur aankomen op Schiphol:

‘Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven… de beste van de wereld, dat is toch bizar?’ 

Gisterochtend versloegen de Oranjevrouwen Spanje in de enerverende finale in Fukuoka.

Oranje had in de laatste kwart een voorsprong van drie punten, maar Spanje kwam razendsnel terug waardoor de wedstrijd met een penalty shootout beslecht moest worden. Dat deden de dames foutloos. Bente meldt (via Mick van den Bree) dat dit extra speciaal is: 

‘Een finale spelen is altijd enorm bijzonder. Dit keer betekent het ook nog kwalificatie voor de Olympische Spelen.’ 

Door naar Parijs dus!

Bente hoopt dat het succes zal worden gezien door de volgende generatie kampioenen: 

‘Voor het Nederlandse waterpolo is dit een belangrijk moment. Het is het resultaat van jaren opbouwen en investeren in een goede jeugdopleiding. Hopelijk zijn wij een inspiratiebron voor de volgende generaties. En zijn er meiden die ook alles aan de kant willen zetten om het beste uit zichzelf te halen!’ 

De Zaanse inbreng bestond uit Maxine Schaap, Bente Rogge, Kitty-Lynn Joustra (Ze scoorde d’r één!) en Lieke Rogge (ze drukte er drie in!). Dit schreven we gisteren.

Foto privé aangeleverd vanaf het toestel van Bente: links staat Bente rechts haar zus Lieke Rogge

Door Merel Kan/Mick van den Bree, foto Bente Rogge

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jan Betlem

  GEWELDIGE PRESTATIE

 • wat fijn dat de zusjes uit de zaanstreek het heel goed hebben gedaan.nu op naar Frankrijk in 2024

 • D Assema

  Gefeliciteerd toppers. Mooie prestatie

 • Peter de vries

  gefeliciteerd Kanjers!!!!

 • Frits Krom

  Misschien nazaat van de Westzaandamse, achttiende-eeuwse papierfabrikeur Adriaen Rogge (1732-1816), die directeur was van de Sociëteit der Papiermolens en papier maken liet met De Kruiskerk, De Walvis en De Oude Blauw (die te Wormerveer stond)? Toen de Verenigde Staten van Noord-Amerika begonnen te bestaan, werd de proclamatie van die zelfstandigheid (van Engeland) afgedrukt op papier, dat o.a. geleverd werd door Rogge. Ook was hij mede-eigenaar van paltrok balkenzager De Rietvink, die gestaan heeft benoorden de Westzanerdijk en bewesten Schrobzaag. Gegevens uit “1100 Zaanse Molens” door Ron Couwenhoven, pagina”s 40, 61, 82 en 230.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *