Werk aan de Kerkstraat, Oostzaan: ‘ernstige verkeershinder’

Acht maanden lang wordt gewerkt aan de Kerkstraat in Oostzaan, de belangrijkste verbindingsweg met Zaandam.

Het werk begint op 23 augustus en duurt tot medio april 2022, autoverkeer wordt omgeleid. Op borden wordt gewaarschuwd voor ‘ernstige verkeershinder’.

Langs de Kerkstraat wordt een nieuw riool gelegd terwijl ook de trottoirs en het straatwerk wordt vervangen. Auto’s worden omgeleid, o.a. via de Kolkweg, daarnaast zijn er gedurende kortere periodes andere omleidingsroutes, o.a. via het Twiske en de Dors. Ook fietsers moeten drie weken omrijden.

Via de website van de gemeente Oostzaan is een overzicht van de werkzaamheden, de bewonersbrieven en de planning te downloaden. Ook kunnen mensen een app downloaden van KWS waarin de werkzaamheden gevolgd worden.

Foto: De Orkaan

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Ed Renkema

  Na het Zuideinde wordt er een tweede racebaan gecreëerd.

  • monique ten Cate

   Inderdaad, flitspalen moeten er komen,maar daar wil de gemeente niet aan.

   • Jeffrey Koops

    Heeft niets met het wel of niet willen van de gemeente te maken😉, maar met of de officier van justitie toestemming geeft voor het plaatsen van een flitspaal of niet. Deze toestemming is afhankelijk van meerdere factoren onder andere; ongeval beeld op de weg, toegepaste weginrichting, geldende snelheidsregime

    • Ed Renkema

     Mag er dan bekeurd worden als je sneller dan 30 bent met fiets, scooter, auto, motor? Dacht dat er pas bij hoger dan 50 bekeurt mag worden in de bebouwde kom.

     • Rob Wolvers

      Zie boetebase van het OM: in een 30 km gebied kan wel degelijk bekeurd worden voor te snel rijden. Of er echter daadwerkelijk gehandhaafd wordt is een tweede.

 • Rachid lachkar

  Hoe zit het met het inrijverbod over de brugje richting oostzaan waar ik onlangs een boete heb gekrijgen .maar voorheen wel een boete was kwijtgescholden. Hoe zit het met deze nieuwe boete. De eene keer mag je wel inrijden en andere keer weer niet .?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *