Werkplek met uitzicht

Gülben Pamir werkt regelmatig bij ons op de redactie aan de Houthavenkade in Zaandam. Met uitzicht over de oude jachthaven en Het Eiland. We hebben het er heerlijk samen. Gisteren meldde ze dat ze niet kon komen, want ze had iets in De Bieb te doen.

In de middag ontvingen we dit mailtje van haar:

‘Ik wil graag deze ambiance met je delen. Kijk naar het uitzicht en geniet ervan! De mooiste plek van De Bieb Zaandam! Met planten. Tijdens het lezen is het rustig en soms heb je  de kans te dromen:-). Over een vakantie, een toekomstig plan voor jezelf of over een gebakje. Misschien komt je muze langs? Veel plezier!’

Nu vragen we ons af: moeten we planten gaan kopen? Minder praten? Vakantiegeld gaan uitbetalen? Taart kopen? …. Komt Gülben nog terug?*

Gülben Pamir, De Bieb

*Ze moet terugkomen; ze is onze muze!

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Henk Visser

  Beste Gülben,

  Ik ken deze ruimte op de bovenverdieping van de Bieb in Zaandam.
  Behalve de inpandige planten is het uitzicht onderhevig aan smaak.
  Een blik op een rij beton, steen, glas en plastic hoogbouw aan de overkant van de Zaan. Misschien dat een voorbij varende boot afleidt.
  Verder is het grootstedelijke uitzicht vervuiling.
  Zak eens af naar het zuidoosten van Nederland.
  De oevers van Maas en Rijn. Met de uiterwaarden. De natuurgebieden waar wilde paarden en kolonies aalscholvers te zien zijn. Is dat niet pas echt mooi?

 • Jan Nijkamp

  Ja dat is ook heel mooi Henk maar meestal zijn daar dan weer geen werkplekken, laat staan een bibliotheek aan het water.

  Ik snap Gülben heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *