Westzaan is al half af…

Een groot stuk van omvangrijke make-over van Westzaan is achter de rug: de Middel is mooi geworden, de nieuwe bestrating in de J.J. Allanstraat is voor een deel ook af (en het fietst lekker).

Tot maart 2021 wordt er nog gewerkt in het dorp: het laatste stuk J.J. Allanstraat moet nog gedaan, een stuk van het Weiver krijgt nog nieuwe bestrating.

Op het Weiver en de Middel is het riool inmiddels vervangen. Het straatwerk op de Middel is ook klaar (inclusief twee verkeerspunaises). Alleen het laatste stuk Weiver (vanaf de Middel gerekend) moet nog gebeuren. Volgens de app (Apple & Android, zoek op Weiver Middel) van Germieco is dat eind december 2020 af. De planning en de plannen zijn ook online bij Zaanstad te vinden.

De nieuwe bestrating op de J.J. Allanstraat (foto boven) is voor en deel af. Van de Weelbrug tot De Kwaker is al klaar, het stuk tot de Overtoom staat gepland voor voor de periode tot maart 2021.

De straat heeft brede fietsstroken gekregen, de stoep aan een kant is parkeerplaats geworden.

Fietsen kan tijdens de werkzaamheden altijd, maar door de week is er voor auto’s eenrichtingsverkeer. In het weekend is de straat gewoon toegankelijk.

Werk aan het Weiver, foto uit de Weiver Middel-app van Germieco.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *