Koploper in de 5e klasse Westzaan ging zaterdagmiddag op bezoek bij het door blessures geplaagde vv Jisp. De bezoekers wisten ook deze lastige horde te nemen en wonnen uiteindelijk met 0-2. Aangezien naaste concurrent Alcmaria Victrix zich op eigen veld liet verrassen door Sporting Krommenie (zat) is de voorsprong voor de Westzaners gegroeid naar 4 punten.

Ook heeft de ploeg van Milano van den Burg nog een wedstrijd tegoed. Gezien de kwaliteiten van de ploeg, maar ook gezien het resterende programma mag Westzaan dit niet meer uit handen geven en lonkt de 4e klasse. RCZ (zat) liet dure punten liggen in de strijd om plaatsing voor de promotiewedstrijden. De Racers kwamen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger Sloterdijk.

In de 4e klasse stond er een derby op programma, waar ZCFC het opnam tegen ZVC’22. De thuisploeg wist verrassend een 2-0 voorsprong te nemen, maar een penalty van ZVC betekende een ommekeer:

Met nog een doelpunt van de bezoekers, moest Zaans Oranje uiteindelijk toch genoegen nemen met slechts één punt. Door het gelijke spel blijft ZCFC vooralsnog in de veilige middenmoot staan en heeft ZVC’22 nog steeds uitzicht op plaatsing voor de promotiewedstrijden.

ZCFC-ZVC’22 Foto: Robert van Tellingen

Degradatiekandidaat Blauw Wit W wist knap een punt over te houden aan de wedstrijd tegen subtopper Kolping Boys. Vier minuten voor tijd keek de ploeg nog tegen een 3-1 achtstand aan, maar doelpunten in de 87e en 97e(!) minuut, zorgden toch nog voor een terecht punt. Door de nederlagen van de concurrenten is Blauw Wit W niet langer meer de hekkensluiter en klom het naar de twaalfde plaats. 
OFC dat eerder dit seizoen nog de ambities had voor promotie naar de 3e klasse, is inmiddels weggezakt naar de tiende plaats, wat aan het einde van het seizoen een plek in de nacompetitie (om degradatie te ontlopen) zou betekenen  De selectie kent rumoerige weken en liep weer tegen een ruime nederlaag op. Ook heeft de ploeg inmiddels 3 punten in mindering gehad vanwege het niet doorgaan van de wedstrijd van vorige week. 

De uitslagen van zaterdag zijn:

  • ZCFC – ZVC’22 2-2
  • Kolping Boys – Blauw Wit W 3-3
  • DZS – OFC 6-1
  • Alc.Victrix (zat) – Sp.Krommenie (zat) 1-2
  • Jisp – Westzaan 0-2
  • RCZ (zat) – Sloterdijk 1-1

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Jisp-Westzaan. Foto aangeleverd door Arno van den Broek

Door: sportredactie Orkaan, foto’s Jisp-Westzaan aangeleverd door Arno van den Broek, video penalty Bet Krol, foto (ZCFC-ZVC’22) Robert van Tellingen.