Westzijde bij Van Goghweg vanaf morgen twee maanden afgesloten

Het stuk van de Westzijde tussen de Harenmakersstraat en het kruispunt met de Vincent van Goghweg wordt opgeknapt. Van 12 juni t/m 11 augustus 2023 wordt dat stuk weg volledig afgesloten voor alle verkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Van Goghweg, Provincialeweg en Stationsstraat. Fietsers moeten via de Harenmakersbuurt omrijden.

De afgelopen twee jaar is aan de Westzijde, naast de Bernhardbrug, gebouwd aan de appartementencomplexen De Industrieel. Het bouwverkeer heeft de weg beschadigd en de ontwikkelaar gaat deze volledig vervangen.

Tegelijkertijd wordt de Westzijde verkeersveiliger. De fietsstroken worden verbreed, waardoor de weg smaller wordt en auto’s worden ‘gedwongen’ om langzamer te rijden volgens Zaanstad. Ook komen er oversteekplaatsen. Dit stuk Westzijde blijft overigens 50 km.

Lijn 67 rijdt vanaf 12 juni t/m 11 augustus via de Provincialeweg en de Vincent van Goghweg. Haltes Vinkenstraat, Botenmakersstraat, Parkstraat, Vincent van Goghweg/Westzijde vervallen.

De omleiding zal tot extra verkeersdrukte leiden. Direct aanwonenden hebben van de aannemer een brief gekregen over parkeren en het ophalen van huisvuil.

Tekst: Piet Bakker (De Orkaan), foto: De Orkaan, bronnen: bewonersbrief Zaanstad, Connexxion en eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Wilhelm Joost

  Iemand de brief van de aannemer al gehad? Wij op het Bouwmanspad in ieder geval nog niet.

 • Huib Fris

  Wij hebben de brief ook. Wonende op de Parkstraat.

 • Wilhelm Joost

  Wij hebben alleen de brief van de gemeente gehad en nog niet die van de aannemer.

 • Wilhelm Joost

  Het is nu al een rommeltje met auto’s die denken via het meester J.A. Laanplein en de Harenmakersstraat naar de Westzijde te kunnen.
  De 1e Harenmakersdwarsstraat en Harenmakerstraat staan al vast. Smalle straatjes en verkeer van beide kanten die niet voor elkaar aan de kant willen. Dat wordt nog gezellig de komende 2 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *