Op de begane grond van het winkelcentrum Westzijde zijn winkels toegestaan maar in het huidige bestemmingsplan is niet voorzien in winkels op de eerste verdieping.

Dat treft vooral Dirk en Action. De advocaat van de eigenaar van het pand, Tremalzo Vastgoed, heeft een brief aan Zaanstad geschreven om de gemeente tot spoed te manen bij het repareren van het bestemmingsplan.

Het bestaan van die brief werd eind vorige week openbaar toen op het Raadsinformsatiesysteem (RIS) van Zaanstad de mededeling verscheen dat de brief binnen was, maar alleen door raadsleden was te lezen.

De Orkaan schreef dat deze geheimhouding in strijd was met de eigen regels van Zaanstad. Alleen brieven van personen kunnen vanwege privacy geheim blijven als de afzender dat wil, maar dat geldt niet voor brieven van bedrijven.

De woordvoerder van wethouder Wessel Bruinesse (GroenLinks) reageerde snel, de brief had inderdaad openbaar gemaakt moeten worden, en dat gebeurde ook meteen. Een eerdere brief over dezelfde zaak is echter nog steeds niet openbaar. En ook twee eerdere brieven zijn niet in het RIS te vinden.

Veegactie

Breunesse gaat een ‘veegactie’ op het bestemmingsplan organiseren zodat dit foutje en nog een paar andere aangepakt worden. Advocaat Remco B├Ącker van BarentsKrans wil dat Zaanstad haast maakt, blij werden ze niet van de opmerking dat “het nog wel enige tijd kan duren voordat een dergelijk bestemmingsplan daadwerkelijk in procedure wordt genomen.”

“Tremalzo kan zich niet verenigen met het in tijd naar achteren schuiven van een dergelijke procedure zonder dat zekerheid bestaat over het exacte moment van de beoogde herziening.”

De woordvoerder van de wethouder zegt dat nog steeds niet bekend is wanneer de veegactie plaats zal vinden.

Foto: Google Streetview