Westzijde: Dirk en Action strijdig met bestemmingsplan

Op de begane grond van het winkelcentrum Westzijde zijn winkels toegestaan maar in het huidige bestemmingsplan is niet voorzien in winkels op de eerste verdieping.

Dat treft vooral Dirk en Action. De advocaat van de eigenaar van het pand, Tremalzo Vastgoed, heeft een brief aan Zaanstad geschreven om de gemeente tot spoed te manen bij het repareren van het bestemmingsplan.

Het bestaan van die brief werd eind vorige week openbaar toen op het Raadsinformsatiesysteem (RIS) van Zaanstad de mededeling verscheen dat de brief binnen was, maar alleen door raadsleden was te lezen.

De Orkaan schreef dat deze geheimhouding in strijd was met de eigen regels van Zaanstad. Alleen brieven van personen kunnen vanwege privacy geheim blijven als de afzender dat wil, maar dat geldt niet voor brieven van bedrijven.

De woordvoerder van wethouder Wessel Bruinesse (GroenLinks) reageerde snel, de brief had inderdaad openbaar gemaakt moeten worden, en dat gebeurde ook meteen. Een eerdere brief over dezelfde zaak is echter nog steeds niet openbaar. En ook twee eerdere brieven zijn niet in het RIS te vinden.

Veegactie

Breunesse gaat een ‘veegactie’ op het bestemmingsplan organiseren zodat dit foutje en nog een paar andere aangepakt worden. Advocaat Remco Bäcker van BarentsKrans wil dat Zaanstad haast maakt, blij werden ze niet van de opmerking dat “het nog wel enige tijd kan duren voordat een dergelijk bestemmingsplan daadwerkelijk in procedure wordt genomen.”

“Tremalzo kan zich niet verenigen met het in tijd naar achteren schuiven van een dergelijke procedure zonder dat zekerheid bestaat over het exacte moment van de beoogde herziening.”

De woordvoerder van de wethouder zegt dat nog steeds niet bekend is wanneer de veegactie plaats zal vinden.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Sam Huisman

    Wat als er nou een uitzondering wordt gemaakt voor deze winkels onder de voorwaarde dat het pand wordt verfraaid, zodat het beter bij de straat/buurt past?

  • Jan eerenberg

    Wat een verschil in benadering ik krijg een dwangsom van 50.000 van handhaving na 20 jaar om dat het archief van gemeente Zaanstad niet op orde is en handhaving antedateerd en ik 20 jaar WOZ als woningen betaal handhaving mij niet gevraagt heeft naar mijn koopcontract of andere documenten en alles op veronderstellingen doet en niet op feiten dit is ONZE overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *