Wethouder Dick Emmer stopt per 1 september

Wethouder Dick Emmer (loco-burgemeester, financiën, cultuur) wordt per 1 september 2017 gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Hilversum. D66 zoekt naar een geschikte vervanger voor de resterende collegeperiode.

Eerder gaven Jeroen Olthof (PvdA) en Addy Verschuren (CDA) aan dat ze na de verkiezingen van 2018 niet terugkeerden in de politiek van Zaanstad.

Dick Emmer zegt in het persbericht:

“Het is een moeilijke beslissing geweest. Ik stop met het wethouderschap ruim een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen tijd heb ik de afweging gemaakt wat ik wilde doen na het wethouderschap. De uitkomst was dat ik niet nog een periode wethouder wilde zijn, mocht die mogelijkheid er komen na de verkiezingen volgend jaar. Toen deze kans voorbijkwam, heb ik de persoonlijke afweging gemaakt en gekozen voor deze mooie baan. Ik vind het belangrijk dat ik het wethouderschap zorgvuldig kan overdragen en dat ik de komende maanden nog zaken kan afronden. Daarom begin ik pas 1 september bij de gemeente Hilversum.”

Dick Emmer (1964) begon in juni 2014 als locoburgemeester namens D66 en is verantwoordelijk voor de portefeuilles onderwijs, financiën, duurzaamheid, p&o, cultuur en is wijkwethouder van Poelenburg Westzaan en Zaandam West. Hij was voordat hij wethouder werd algemeen directeur/gemeentesecretaris in Velsen. Eerder werkte hij in diverse managementfuncties voor de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

De Orkaan schreef in de aflopen jaren meer dan honderd artikelen waarin Emmer voorkwam, wij zullen hem erg missen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *