Wethouder Jeroen Olthof stapt uit de politiek

“Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal ik niet meer beschikbaar zijn voor de politiek in Zaanstad. Ik heb dan 4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder een bijdrage mogen leveren aan deze mooie stad.”

Zo liet Jeroen Olthof vannacht weten via zijn Facebookpagina.

Jeroen Olthof (PvdA) werd opvallend vaak genoemd als gedroomde kandidaat voor het burgemeesterschap van Zaanstad, maar dat gaat hem niet worden:

“Het is mijn ambitie om in de toekomst mijn bijdrage te leveren in de zorg of volkshuisvesting.”

Olthof zegt zich na de verkiezingen wel op de achtergrond voor de PvdA en Zaanstad te blijven inzetten.

Jeroen Olthof was zich als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles Jeugd & Zorg, Wonen, Sport, Minimabeleid en Herstructurering. Hij was wijkwethouder Oude Haven, Zaandam Noord en Rosmolenwijk.

De verkiezingen van vorige week leverde voor de PvdA in Zaanstad een zwaar verlies op. De partij haalde nog maar 7,2% van de stemmen en werd daarmee de zesde partij in de gemeente. De partij heeft vanaf het begin in Zaanstad deel uitgemaakt van het college. Of dat in 2018 ook het geval zou zijn is de vraag.

De Orkaan schreef de afgelopen jaren tientallen keren over de PvdA-wethouder (Crommenije, zorg, Omzoom, AZ, 20.000 woningen, schaken, wijkwethouder, topsportcentrum DE Koog, armoedebeleid, TNS/Buurtzorg, Kraaien, ZCFC, sociale huur…).

Hier ons complete Olthof-dossier.

Hieronder de hele tekst die Olthof op zijn Facebookpagina plaatste:

NA DE VERKIEZINGEN IN 2018 BEËINDIG IK MIJN ACTIEVE POLITIEKE CARRIÈRE.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal ik niet meer beschikbaar zijn voor de politiek in Zaanstad. Ik heb dan 4 jaar als raadslid en 8 jaar als wethouder een bijdrage mogen leveren aan deze mooie stad.

Met heel veel plezier ben ik 12 jaar in de Zaanse politiek actief geweest. Vol overgave heb ik deze eervolle functies vervult.

Het besluit om niet meer verkiesbaar te zijn is niet makkelijk geweest. Ik heb daar de tijd voor genomen en ben tot de conclusie gekomen dat ik iets anders moet gaan doen.

Het is mijn ambitie om in de toekomst mijn bijdrage te leveren in de zorg of volkshuisvesting.
Ik maak het nu bekend om binnen de PvdA plaats te maken voor nieuwe talentvolle mensen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw verkiezingsprogramma en er zal een nieuwe lijsttrekker gekozen worden. Ik heb daarom besloten nu duidelijkheid te geven over mijn eigen ambities.
Tot de verkiezingen zal ik me met veel inzet en passie voor Zaanstad blijven inzetten.

Wethouder in Zaanstad blijft de mooiste functie die er bestaat. Ook na de verkiezingen zal ik me op de achtergrond voor de PvdA en Zaanstad blijven inzetten.

Hieronder Olthof als toeschouwer van de Dam-tot-Damloop.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Neeltje Waagmeester

  Ach wat spijtig. Mijn beoogde burgervader! Altijd zo energiek en je zag hem overal. Veel succes gewenst Jeroen Olthof.

 • vaartje197

  was hij daar ooit ingestapt dan? ik dacht dat het een roeping was net als pastoor of dominee, oftewel je wordt mee gesleurd.

 • Sylvia

  Keuzes maken is 1 van de lastigste dingen. Ik vind het bijzonder knap dat je, je hart en kern blijft volgen. Op naar een ander level waar ook veel ambitie in is.
  Beste sociaal wethouder Jeroen Olthof je heb veel mooie dingen tot stand gezet in Zaanstad, dank. En nu hetzelfde maar dan in Human Zorg-Volkshuisvesting. Is weer een andere tak van sport;-)
  Groet, Sylvia

 • Sylvia

  Dag Jeroen! Veel plezier en succes in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *