Wiet aan de Bergblauwstraat, woning drie maanden dicht

Een flatwoning op de 9e etage van de Bergblauwstraat in Zaandam is vandaag op last van burgemeester Jan Hamming voor drie maanden gesloten nadat er een hennepplantage was gevonden.

Via Meld Misdaad Anoniem werd gewezen op een forse wietgeur in het trappenhuis en een constante aanloop van onbekende mannen. Agenten troffen twee kweektenten in de woonkamer aan met in totaal 165 hennepplanten.

De flatwoningen in de Bergblauwstraat zijn sociale huurwoningen in handen van ZVH.

Foto boven komt uit het persbericht van de gemeente Zaanstad.

Hieronder de Zaanse Wietkaart. Het was de tweede vondst dit jaar.

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Willemsen

  Blijkbaar zijn die sociale huurwoningen makkelijk te regelen voor het opzetten wietplantages.

  • De Orkaan

   Dat blijkt niet uit de cijfers, de meeste plantages zitten in woningen van particulieren (al dan niet verhuurd) of bedrijfspanden.

 • erik

  Onder de noemer openbare orde en veiligheid gebruikt de burgemeester zijn bevoegdheid een drugspand te sluiten. Zo’n sluiting is zinnig voor laten we zeggen een horeca zaak waar handel in drugs is geconstateerd; de aanloop van ongewenste bezoekers wordt dan gestopt, de rust keert terug in de buurt en de in overtreding zijnde ondernemer is direct gestraft. In dit geval betreft het een toch al erg schaarse sociale huurwoning. De wietkewekers zijn gevlogen, het huurcontract is rechtens ontbonden, de overlast al gestopt. Wie denkt de burgemeester met deze maatregel dan precies te raken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *