Wiet aan Mosakker… huis half jaar dicht

Het plaatje laat een fraaie groene entree van een woning aan de Mosakker in Koog aan de Zaan (Westerkoog) zien. Ook binnen was groen troef. De bewoners hadden het omgetoverd tot een soort tropisch regenwoud.

De politie trof er bijna 300 hennepplanten aan. Burgemeester Hamming was er niet blij mee en sloot het huis voor zes maanden (vandaar het rode plakkaat op de deur en het ‘drugspand’-affiche in het raam).

De woning werd woensdag 21 september gesloten. Bij een controle door de gemeente en de politie werd daar eerder dit jaar een in werking zijnde hennepkwekerij met 294 planten aangetroffen.

De controle vond plaats na een melding van wateroverlast. Het water liep vanaf de zolder over de ramen van de eerste verdieping naar beneden.

Op de zolder was een professionele in werking zijnde hennepkwekerij. In de kweekruimte zijn 294 hennepplanten aangetroffen. De kweekruimte was voorzien van 23 assimilatielampen (600W) en 23 transformatoren en 22 jerrycans groeimiddelen. Verder was de kweekruimte voorzien van een afzuiginstallatie met een ‘slakkenhuis’, een koolstoffilter en een OptiClimate. In de kweekruimte waren 10 ventilatoren aanwezig. De kwekerij werd voorzien van water middels een water- irrigatiesysteem.

Alle spullen zijn in beslag genomen en op last van de Officier van Justitie vernietigd. Door een inspecteur van de netwerkbeheerder werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgenomen.

Foto: Zaanstad

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Gertjan Jan Negrijn

  Mag toch hopen dat als dit een huurwoning is deze niet 6 maanden op slot gaat, maar zo snel mogelijk weer op de verhuurmarkt komt.

  Kan toch niet in deze tijd.
  Heb in westerwatering gezien dat een huurhuis 9 maanden onbewoond is geweest na constatering van weedteelt.

  Ben benieuwd.

  Gert jan Negrijn.

 • mooi, dan weer een huurwoning vrijgekomen voor een hardwerkende gezin.

 • Gre Luttik

  Jammer van de wietplanten. Beseft Hamming in zijn “ijver” om de wiet op te ruimen niet dat er mensen zijn die vanwege pijn en ziekte keihard deze medicatie nodig hebben?
  Of misschien toch een beetje…..en ligt de wiet bij hem zelf in de opslagruimte om à ce moment dat door zijn enthousiaste jacht op wiet de prijzen op de markt uit de pan vliegen, hij het spul te koop aanbiedt. Mmmm?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *