Wiet in de Jan de Wittestraat… (Koog a/d Zaan)

Dikke rookwolken maakten een eind aan een wietplantage aan Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan.

De brandweer trof een in werking zijnde hennepkwekerij met 78 planten aan nadat ze het pand binnen waren gegaan. De 48-jarige bewoonster van het pand is aangehouden.

Op donderdagochtend (14 februari) kregen de hulpdiensten rond 9.00 uur een melding binnen van een brand in een woning aan de Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan. Er kwamen dikke rookwolken uit het dak en de brandweer besloot het pand te betreden om te controleren of er geen mensen of dieren aanwezig waren. In een slaapkamer werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Bij controle door Liander bleek dat de stroomtoevoer naar de kwekerij buiten de meter om plaatsvond. Er was dus sprake van diefstal van stroom. De bedrading bleek ernstig aangetast te zijn, waarbij op sommige plaatsen de stroomaders bloot lagen. Hoewel een brandsoorzaak nog niet is vastgesteld, was hier minimaal sprake van een zeer gevaarlijke situatie. De stroomtoevoer naar de woning is volledig afgesloten.

De bewoonster van het pand, een 48-jarige vrouw, werd later aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zodra de veiligheid het toelaat wordt de kwekerij, waarin achtenzeventig planten stonden, ontruimd. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. (Politie)

Het was de vierde vondst dit jaar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *