Zondagochtend – 3 maart – heeft de politie een wietplantage opgerold aan de Wandelweg in Wormerveer. Bij de wietplantage zijn circa 700 planten aangetroffen en vernietigd.

Verschillende buurtbewoners van de Vestaflat hebben de afgelopen periode melding gedaan bij de politie van stankoverlast. Hierop heeft de politie vanmorgen in alle vroegte een inval gedaan in een bedrijfspand onder de Vestaflat. In de kelder werd een wietplantage ontdekt.

De stroom werd op een onveilige manier afgetapt. Liander was aanwezig om de stroom los te koppelen. De bewoners van de Vestaflat hebben hierdoor een uur zonder stroom gezeten. Inmiddels is de wietplantage door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld, waarbij de wietplanten ter plekke zijn vernietigd. Het bedrijfspand zal na de ontruiming op last van de burgemeester worden gesloten.

Update 4 maart: Burgemeester Hamming heeft het bedrijfspand voor een periode van 9 maanden gesloten. De tijdelijke sluiting is bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar voor de omgeving, maar ook om drugscriminaliteit te verstoren en te voorkomen.

Onder een slideshow met acht foto’s (klik op pijltjes of swipe). 

Bijdrage door Michel Schermer

Foto van de wietplantage, aangeleverd door gemeente Zaanstad