Wilhelminabrug geschilderd en gestreept

In navolging van de Beatrixbrug zijn nu ook de beweegbare delen van de voetgangers- en fietspaden van de Wilhelminabrug geel geschilderde en van zwarte kruizen voorzien.

Fietsen mag nog steeds niet op het fietspad. Sinds eind mei, toen de brug open ging, zijn ze afgesloten.

Aan de westkant van de sluis wordt de bestrating aangebracht.

De Wilhelminasluis is weer beperkt toegankelijk voor pleziervaart. Van maandag tot en met zaterdag gaat de brug open voor pleziervaart tussen 13.00 en 15.00 uur. Op zondagen wordt er bediend van 09.00 tot 12.00 uur. De bedientijd voor de beroepsvaart begint op zaterdag op 7.00 uur in plaats van 9.00 uur. De provincie Noord-Holland:

“Recreatievaart wordt in de sluist apart geschut van de beroepsvaart. Als er aanbod is van zowel beroeps- als recreatievaart, gaat de beroepsvaart voor in de sluis. De naastgelegen Groote Sluis is vanaf 9 november tot het nieuwe vaarseizoen gesloten.

De beperkte bediening voor de pleziervaart zal vermoedelijk tot het begin van het vaarseizoen duren. Die tijd is nodig om andere veiligheidsaanpassingen te doen, zoals het plaatsen van extra camera’s.”

Elke week fotografeert Fred Wolf de vorderingen bij de renovatie, bekijk hier alle eerdere reportages. en hieronder de dia-voorstelling van de afgelopen week.

UPDATE! BONUS! – onder dia’s een bewerkte foto: Wilhelminabrug a la Mondriaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *