Wilhelminabrug pas in oktober aangepast

Wethouder Gerard Slegers verwacht dat het aanpassen van de fietsstroken op de Wilhelminabrug in Zaandam in oktober gaat beginnen.

Het verkeerskundig rapport over de brug zal nog ‘voor het reces’ naar de raad worden gestuurd, na de zomer moet dan voor een aanpak worden gekozen waarna het werk in oktober kan beginnen.

Dat meldde Slegers gister via WhatsApp aan PVV-raadslid Peter van Haasen, nadat de PVV het bericht van De Orkaan over het niet-openbare verkeersrapport op Twitter van commentaar had voorzien (zie onder).

De fietsstroken zijn sinds eind mei 2020 afgesloten, door de scherpe randen tussen de delen voor auto’s, fietsers en voetgangers kwamen weggebruikers ten val. Ook bevat de route voor fietsers een scherpe ‘chicane’ en een plotse uitloop naar het auto-gedeelte aan de kant van het Zaantheater.

Over mogelijke oplossingen heeft verkeerskundig bureau Goudappel Coffeng een rapport gemaakt. Dat rapport ligt al sinds begin april 2021 bij Zaanstad maar Slegers wil dat nog niet openbaar maken. Wel heeft de Fietsersbond commentaar mogen geven op het rapport en heeft Zaanstad Goudappel Coffeng een eerder versie van het rapport laten aanpassen. De Orkaan heeft een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) ingediend om het rapport boven water te krijgen. We gaan ook vragen naar de verschillende versies en de communicatie tussen Zaanstad en Goudappel Coffeng.

Lees hier ons dossier over de brug (foto boven: Valentijn Sessink)

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Marlene Blonk

    Raadsleden: zijn dat niet door de inwoners gekozen volksvertegenwoordigers? Waarom worden die niet geïnformeerd?

  • jan jaap van walbeeck

    als er sinds de roadsblocks er staan geen ongevallen meer zijn gebeurd waarom zou je het dan nog aanpassen laat het lekker staan dan

  • S. Meijn

    Beste Gerard Slegers, nou weet ik dat je dit leest, nu ga je heel vaak met de fiets door zaandam, je kan toch wel een tandje bij zetten dat dit allemaal wat sneller gaat. Het is maar een tandje. Kom Gerard laat zien dat je dat kan. Zo,n grote kerel als jij bent moet het toch lukken.Ik verwacht van je dat het met een tandje meer een paar maanden eerder klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *