Witte Olifant (Mooij Wonen) staat!

De eerste plannen dateren van 2015, in 2016 zou de verkoop beginnen, in 2017 werd er gesloopt, maar aan het eind van dat jaar kwam er een kink in de kabel bij Mooij Wonen / De Witte Olifant. De koopcontracten werden ontbonden wegens ambtelijke traagheid.

Daarna werd toch de draad weer opgepakt en de contractduur verlengd. De bouw begon echt in 2019, en is het complex zo nu goed als klaar.

Boven (en helemaal onder) is te zien hoe het gebouw (bijna) af is.

We maakten op gezette tijden foto’s en filmpjes van de voortgang, de beginnen in september 2016 met een foto van Google Streetview. De eerste plannen betreffen zelfbouw in het pand. Dat zou nooit doorgaan.

mooij verf sept 2016 streetview

In september 2017 waren we er getuige van dat toenmalig wethouder Dennis Straat de eerste gaten in de Witte Olifant aan de Oostzijde in Zaandam te beukte. Dit leverde hem de bijnaam Dennis de Sloper op.

Als je Dennis z’n gang laat gaan, dan heb je ook wat…

Augustus 2018, het resultaat:

witte olifant mooij wonen

Juli 2019: de vlag in top, de bouw heeft hoogste punt bereikt.

 

De ‘artist impression’ van hoe het zou moeten worden:

nunc architecten

Hier hoe ’t is:

mooij wonen witte olifant 18 feb 2020 orkaan 2

Hier ons Dossier.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Kees Huyser

    Donkere bakstenen waren zeker in de aanbieding. De ‘artist impression’ ziet er lichter en vrolijker uit.

  • Ron Bouw

    Kees Huyser: de zon staat niet op de gevel, zal er overigens nooit komen aan de zijde,ik vind het n.l.een hele domme opmerking van je.
    Zeker niet bij de uitverkorene die er nu wel wonen!
    Ik heb begrepen dat de bewoners erg blij zijn dat ze nu eindelijk de sleutel hebben van hun appartement, minder blij met de plannen van Zaanstad om er een 13 hoog industrieel gebouw erachter te gaan zetten en de wethouder inmiddels op voorhand weet dat hier heel veel bezwaren tegen ingediend gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *