Woningbouwplannen Peperstraat, krakers weg

De panden aan de Peperstraat die half december 2016 gekraakt werden, zijn door de krakers vrijwillig verlaten. Het kort geding dat de krakers tegen de uitzetting hebben aangespannen is niet doorgegaan.

De eigenaar van het pand, Accres Real Estate, zou twee maanden geleden al hebben willen beginnen met de verbouwing. In de panden zou woningbouw moeten komen.

De krakers laten weten dat Accres Real Estate aan de beheerder van het pand, makelaar Prismaat, de opdracht gegeven om aangifte te doen. De krakers hadden naar eigen zeggen liever overleg met de eigenaar willen hebben en wilden ook betalen voor water, gas en elektra.

Prismaat is niet op die uitnodiging ingegaan en “midden in de winter de centrale verwarming afgesloten” aldus de krakers, “de verwarming die zij overigens wel lieten loeien in de tijd dat het pand leegstond.”

Op 25 februari hebben de krakers van het Openbaar Ministerie de aanzegging gekregen dat ze het pand moesten verlaten. Hiertegen hebben zij een kort geding aangespannen maar uit de stukken die ze van de andere partij kregen bleek dat die

“al complete plannen hadden, zelfs voordat het pand gekraakt was. Dit waren plannen om huisvesting te creĆ«ren. Zij zouden hieraan half maart beginnen.”

Daarom hebben de krakers de rechtszaak afgeblazen en hebben ze het pand verlaten. Met spijt merken ze op:

“Helaas. Tot op heden is er nog geen enkele beweging te zien. De anti-kraak die zij in de andere leegstaande gebouwen hebben gestopt, zit er ook nog steeds. Met zogenaamde plannen aan de ene kant, en de dreiging van een politieontruiming aan de andere kant, zagen wij geen andere weg dan het pand te verlaten.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *