Veel schade na woningbrand aan de Marktstraat in Wormerveer

Maandagmiddag – 12 juni – is tegen 14.00 uur brand uitgebroken in een bovenwoning aan de Marktstraat in Wormerveer.

In verband met de locatie van het pand is opgeschaald naar ‘grote brand’. De hulpdiensten waren snel met meerdere eenheden ter plaatse.

De brandweer heeft de brand, die in de slaapkamer is ontstaan, geblust. Er was sprake van flink veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de ramen aan voorzijde van de woning ingeslagen. De brand was snel onder controle, maar de bovenwoning is volledig uitgebrand. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Tijdens de werkzaamheden was de Marktstraat afgesloten voor verkeer. Uit voorzorg zijn omliggende panden tijdelijk ontruimd geweest. Inmiddels heeft de brandweer de CO2 metingen in de woning uitgevoerd en zijn politie, brandweer en stichting Salvage de woning binnen geweest. Stichting Salvage gaat er voor zorgen dat de woning weer volledig afgesloten wordt en ondersteunt bij het afhandelen van de schade.

De extreme hitte maakte het werk voor de hulpverleners fysiek extra zwaar. Het hitteprotocol van de brandweer is in werking. Vanwege dit protocol zijn uit voorzorg meerdere ambulances opgeroepen en staan er speciale koelstoelen voor de brandweermannen klaar. Deze koelstoelen mogen alleen in het bijzijn van ambulancepersoneel worden gebruikt.

Dit bericht wordt aangevuld.

Een bijdrage van Michel Schermer

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *