Een woning aan de Heijermansstraat in Zaandam moet drie maanden dicht omdat het illegaal als prostitutiepand werd gebruikt. Aan de Cort van der Lindenstraat in Zaandam sloot burgemeester Hamming een woning voor drie maanden omdat er drugs en illegaal vuurwerk werd gevonden. In Assendelft trof een woning aan de Gele Ring hetzelfde lot nadat er drugs en een vuurwapen werden aangetroffen. In de laatste twee gevallen werden er ook verdachten aangehouden.

De woning aan de Cort van der Lindenstraat in Zaandam, kwam onder de aandacht na een verkeerscontrole door de politie. Tijdens deze controle werden geld en drugs aangetroffen, wat leidde tot een verder onderzoek van de woning. Binnen trof de politie tientallen eenheden softdrugs, vermoedelijk harddrugs, verpakkingsmateriaal, een groot geldbedrag, illegaal zwaar vuurwerk, tientallen vapes en illegale rookwaren aan. Een verdachte is aangehouden en de woning is direct gesloten voor een periode van ten minste drie maanden.

In Assendelft werd een woning aan de Gele Ring doorzocht tijdens een politieonderzoek. Hier werden zakken met henneptoppen, mogelijke harddrugs en een vuurwapen gevonden. Ook hier is een verdachte aangehouden en de woning is eveneens voor minstens drie maanden gesloten.

Daarnaast is een woning aan de Heijermansstraat in Zaandam gesloten na een gemeentelijke controle. Tijdens deze controle werden twee sekswerkers aangetroffen en werd vastgesteld dat er commerciƫle prostitutie plaatsvond zonder de benodigde vergunning. Dit is verboden, en de woning is daarom voor drie maanden gesloten.

Door: Silva Honig. Bron: persbericht Zaanstad.