Woontorens Badhuisweg stapje dichterbij

Bij Zaanstad is een ‘aanvraag voor een omgevingsvergunning’ ontvangen voor het “het bouwen van 2 woongebouwen (120 appartementen) op de locatie Badhuisweg” op het Zaaneiland in Zaandam.

Daarmee is de bouw van de woontorens met 120 sociale huurwoningen weer een stapje dichterbij gekomen.

Een ‘stapje’ dus. Want tegen de aanvraag kan nog geen bezwaar gemaakt. Dat kan pas nadat op de aanvraag is besloten. Die wordt later gepubliceerd. Ook is er nog geen bestemmingsplan. In de komende coalitie zitten overigens ook partijen die tegen de huidige plannen zijn. Het CDA is het meest uitgesproken, die wil terug naar de tekentafel.

Het tijdpad volgens ontwikkelaar Rochdale ging uit van de vaststelling van het bestemmingsplan in uiterlijk juni van dit jaar. En dan zou daarna omgevingsverguning verstrekt moeten worden (3e kwartaal) waarna het project van start zou kunnen gaan.

Meer over de Badhuisweg.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • hans van rheenen

  Inmiddels …

  heeft Rochdale met 650 uitnodigingen de omwonenden uitgenodigd om voorstellen in te dienen om de plek rond de woontorens op de Noordpunt van het Zaaneiland “op te leuken” of van een thema te voorzien. Participatie puur!

  De deelname was erg mager en ik vraag me af of mèn het project sowieso niet ziet zitten, òf de reden eerder een compleet dèsinteresse was om niet deel te nemen.

  Er werden uiteindelijk rond de tien voorstellen genoteerd, waarover Rochdale straks een beslissing gaat nemen. De wethouder ondersteunde het idee om een geschiedenis- en omgevingsrelatie extra onder de aandacht te gaan brengen.

  • Tessa Berghouwer

   Weet iemand onder welke (delen van) straten de uitnodiging is verspreid? Wij hebben geen uitnodiging gehad terwijl we direct zicht hebben op de het voormalige Pont-kantoor (en dus straks op de woontorens).

   • hans van rheenen

    Dat kan (wanneer je dit wilt) door mij nagevraagd worden … bij Rochdale, de uitnodiger! Ik heb inmiddels ook een lijst met de toen gemaakte voorstellen.

    Ik maak me echter véél meer zorgen over de groep die uitgenodigd werd m.b.t. het project jachthaven. Zijn toen wel alle omwonenden geïnformeerd/uitgenodigd?

    Daaronder vallen m.i. de bewoners van de flat-Badhuisweg op het Zaaneiland, de Houtkadebuurt, de Hogedijk-bewoners en tenminste de helft van de Prins Hendrikkade, met direct zicht op de haven.

    Zijn de verantwoordelijken toen in gebreke gebleven en wordt straks alleen nog een klein groepje, nu in juni, uitgenodigd of geïnformeerd?

   • Eelco Aartsen

    Wees gerust, met die drijvende woningen die ze in de haven willen plaatsen zie je daar vanaf de Hogendijk niets meer van. Die drijvende woningen blokkeren straks volledig het uitzicht daar.

   • Peter den Herder

    Woon ook op het eiland. Geen zicht maar ook niks ontvangen.

 • l. Boonstra

  Klagen en steunen maar eigenlijk mag er van deze mensen nergens gebouwd worden. Bouwen in het groen is not done, gaan ze dan maar de hoogte in ,is het ook weer niet goed. Vooral nimby en na mij de zondvloed want zij wonen al .

 • Ingrid Wafelbakker

  Geen uitnodiging ontvangen.. Hmm

 • Mooi zo, 120 huurwoningen, lijkt véél, toch te weinig. Deze plan mag uitgebreid worden. M’n dochterwacht al 9 jaar op een huurwoning, onze kennis van 37 woont bij z’n ouders en wacht al ruim 19 jaar op een huurwoning in zaanstad. Dus doorgaan met deze plan

  • Peter van Haasen

   Minister Hugo de Jonge roept gemeenten op sociale huurwoningen met extra voorrang te geven aan zogenaamde ‘statushouders’. Dus uw dochter mag nog een jaartje of 15 wachten.
   Statushouders eerst, om ruimte te maken voor meer . . . . . . statushouders.

 • Matthijs de Wijn

  Gezien de woningnood juich ik dit idee toe. Gebouw wat er nu staat is echt op en toe aan vervanging.heb ook niks tegen hoogbouw maar jemig wat zijn dit lelijke gebouwen. NL bouwt tegenwoordig alleen nog maar blokken. Vind het oudere design met rondingen een stuk mooier, wat ik kan vinden op google afbeeldingen. Gemiste kans van iets wat een stuk mooier kon zijn.

  • hans van rheenen

   Ik zie nergens een ontwerp waaruit is op te maken hoe die woontorens er precies gaan uitzien. Het volume is aangeduid, maar deze infantiele blokkendozen geven helemaal geen detailleringen aan over het materiaal, noch over de gebruikte kleur(en).

   Misschien omdat nog steeds niet zeker is of hier gebouwd gaat worden nog niets geïnvesteerd in het ontwerp en iets gedaan tègen deze “lelijkheid” die tevens zó on-zaans is (op een historische plek), dat het nu al zonder meer afgekeurd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *