Wormerland voor kleinschalige opvang vluchtelingen

Het de brandstichters in Oostknollendam niet gelukt om een explosieve sfeer te creëren rondom de opvang van vluchtelingen in Wormerland.

De avond waarop zo’n 400 mensen waren afgekomen verliep uitermate rustig. Kleinschalige en kort-durende opvang in het dorp behoort zeker tot de mogelijkheden.

De bijeenkomst trok dankzij de aanslag op de auto’s van GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn zoveel extra mensen dat uitgeweken moest worden naar de brandweerkazerne naast het gemeentehuis. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het om brandstichting ging.

kazerne 3

Niet alleen inwoners van de gemeente waren op de bijeenkomst afgekomen om te luisteren en in te spreken (zo’n 15 personen) maar ook de media. Zeven (!)camera-ploegen en talrijke journalisten van landelijke en regionale media volgden de bijeenkomst dankzij de aanslag in Oostknollendam.

Ook De Orkaan was erbij en versloeg de bijeenkomst via Twitter. Hieronder een selectie uit onze tweets.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Anonymous

    Wat een ontzettend dom verslag. Het lijkt wel of jullie op rellen uit zijn. Zo is het geschreven.

  • De Orkaan

    IN de journalistiek een heel riskante stijlfiguur, dat blijkt maar weer!

  • Peereboom

    Vreemd dat het niemand is opgevallen dat de gemeente in eerste instantie de infobijeenkomst heeft georganiseerd, om bewoners de gelegenheid te geven om ideeën te opperen voor locaties voor (semi)permanente woningen voor het huisvesten van statushouders/vluchtelingen, starters en doorstromers. Een week voor de avond gumde men starters en doorstromers weg. Uiteindelijk is er alleen nog maar gesproken over kortdurende opvang en niet over de (semi)permanente woningen voor statushouders. Of heb ik het onjuist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *