Wormerland wil ook hertelling

VVD-raadslid Rob Berkhout van Wormerland heeft er genoeg van: “Zaanstad trekt in deze streek alle aandacht naar zich toe, nu weer met die hertelling.”

De VVD’er, gesteund door voormalige en toekomstige coalitiegenoten, stopt daarom vandaag om 18:00 uur nog het verzoek tot hertelling in de brievenbus van Wormerland, “je hebt 10 dagen om bezwaar aan te tekenen dus dat kan nog net”.

Door de publiciteit rond de hertelling is de irritatie bij de culinaire belastinginspecteur tot het kookpunt gestegen:

“Eerst die treitervlogger, dan weer het lekken rond de burgemeester en nu weer dit. Ik heb er genoeg van. Zaanstad staat op de kaart maar Wormerland is kennelijk een vlekje dat er niet toe doet.

Zelfs Oostzaan doet het beter. Die hebben in ieder geval nog het grootste aandeel GL- en VVD-stemmers. En wat hebben wij? Niks. Nou ja, de grootste POV en VLW, maar daar haal je het NOS-journaal niet mee.”

Vrijwel alle partijen staan achter Berkhout. Jeroen Schalkwijk van het CDA:

“Het is jammer dat we maar vier wethoudersposten hebben, anders zouden we gewoon alle partijen in het college zetten.”

Alleen POV’er Jan Boer is tegen een hertelling:

“Mooi niet doen dus. Twee zetels is genoeg voor ons. Bovendien, als we er drie krijgen komt Carmen in de fractie. En Har [Harrie van der Laan, lijsttrekker van de POV in Zaanstad] heeft me al gewaarschuwd: geen vrouwen in de fractie, dat geeft alleen maar gelazer. Bij hem stonden ze niet voor niks op de onderste plekken.”

Foto: een nog welgemutste Berkhout stemt voor de gemeenteraad.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *