Wormerveer en Wormer: een foodfestival op dezelfde dag

Foodfestivals zijn hot! In Wormerveer en Wormer kunnen foodliefhebbers in het weekend van 14 juli volop gaan genieten van maar liefst twee festivals. En wat is er nou lekkerder dan met familie, vrienden of buren eten te proeven en een drankje te drinken in de zon?

Op vrijdag 14 juli is in Wormerveer het grootste openluchtrestaurant van de Zaanstreek terug. Tijdens de 7e editie van Foodfestival aan de Zaan zijn er ruim 80 foodtrucks langs het mooiste stukje van de Zaan. Van 16.00 – 22.00 uur kan iedereen genieten van een hapje, drankje en muziek. Het festival is gratis toegankelijk.

In hetzelfde weekend komt er een nieuw foodfestival naar de Zaanstreek. Het Foodtruckfestival Hoppaaa! wordt door het hele land georganiseerd en komt deze zomer voor het eerst naar Wormer. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli komen foodtrucks, barretjes met cocktails, speciaalbieren en wijnen naar De Groene Wig. Het is een gezinsvriendelijk en gratis toegankelijk evenement.

Wij vroegen Paul Riteco van het festival in Wormerveer of er overleg is geweest tussen de twee partijen, maar dat is niet het geval:

‘We weten niet hoe dit uit gaat pakken. De organisatie van het festival in Wormer is landelijk. Wij richten ons meer op lokale aanbieders en maken waar mogelijk gebruik van plaatselijke partijen.’

Door Merel Kan. Bronnen: facebook Foodfestival aan de Zaan, Bruisend.nu (organisator Foodtruckfestival Hoppaaa!), gesprek met Paul Riteco van Foodfestivan aan de Zaan. Foto: De Orkaan (Archief 2016)

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *