Yada Yada zoekt nieuwe huurders

Op 8 januari organiseert Yada Yada op het Hembrugterrein een bijeenkomst voor nieuwe huurders.

De Afrikaanse markt ging eind november na twee weken voor drie maanden dicht. Eerder was de opening al twee weken uitgesteld. 

Tijdens de opening waren we erbij en we vonden het vooral ‘leeg’.

In Dagblad Zaanstreek was het grootste compliment dat het “lekker rustig” was. Leuk voor bezoekers, dodelijk voor ondernemers.

yada yada herstartFoodtrucks
Wij proefden de hemelse vla van Vlalala, smolten, maar kregen een koude douche toen de vla-foodies vertelden alleen voor de opening aanwezig te zijn. Dat bleek voor meerdere foodtrucks te gelden.

Een uitnodiging om een ‘part of the Yada Yada family’ te bekomen (recht) verscheen onlangs op Facebook. Omdat er exploitanten tekort waren of omdat er mensen afhaakten? Dat laatste is niet geheel ondenkbaar: de eerste zondag was het rustig, de tweede was bijna ‘stil’.

K.k..kkoud
Na de tweede zondag verklaarden de Zuid-Afrikaanse eigenaren zich te hebben verkeken op de Hollandse winter. Het verwarmen van de hal was met de huidige apparatuur onmogelijk. Dat argument lijkt gezocht. We hadden in Nederland namelijk de warmste november sinds jaren – december wordt zo mogelijk nog warmer. Het betekent vooral dat de voorbereiding amateuristisch is verlopen.

Toiletvoorzieningen
Tijdens de eerste weken van november waren onder meer de toiletvoorzieningen niet klaar (waardoor de opening werd uitgesteld). In de twee weken dat Yada Yada open was, bleek de zaak dus niet warm te stoken. Dat zou betekenen dat de eigenaren een onverwarmbaar gebouw hebben opgeleverd, óf dat Yada Yada de verwarming niet goed heeft ingeschat. Of beide.

Cashen 
Wel mazzel dat de gemeente meteen de portemonnee trok en ruim € 50.000 voor een pont doneerde die vrijwel leeg heen en weer vaart. Het geld had ook meteen in de Zaan gegooid kunnen worden. Wie bij ZNSTD op de knop ‘bedrijvigheid’ drukt, kan kennelijk meteen cashen.

Openingstijden
Wel lunch of geen lunch? Middag dicht of avond open? Eten in de avond of juist ontbijt? Yada Yada koos ervoor om op elke dag andere openingstijden te hanteren. Dat maakt het misschien spannend, maar voor bezoekers vooral verwarrend.

Helemaal gaaf
De foto’s van week 2 waren qua bezoekers ook niet erg inspirerend. Dat er €2 toegang betaald moest worden heeft de zaak ook geen goed gedaan (snel werd aangekondigd dat de gratis toegang verlengd zou worden, maar dat heeft dus niet geholpen).

De boottocht wordt overigens op prijs gesteld.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Erg jammer dat de markt al weer dicht ging nog voor de feestdagen. Er waren overigens, vond ik, wel meer dingen mis. Ten eerste was het te weinig, je was er snel klaar na een rondje gelopen te hebben. De tweede keer dat ik er was, was er geen optreden. De lekkere chocola was allemaal weg. Sommige ondernemers hadden er flink wat geld in gestoken, om dan ineens te horen te krijgen dat de tent weer gesloten wordt. (En bedankt!) Ik had er geen last van de kou. De ‘vuurpilaren’ waren best sfeervol. Maar het was het gewoon nét niet. Net iets te weinig, net iets te ver weg en vrijwel allemaal dingen die je absoluut niet nodig hebt. Alleen het ijs was erg smaakvol. Maar daar ga ik niet elke week voor naar de andere kant van Zaanstad rijden. Alhoewel …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *