Na de brand aan het Thijssehof afgelopen 20 november, werd vannacht ‘het feest’ een klein stukje verplaatst naar de Thijssestraat. Rond 01.50 uur werd daar een geparkeerde auto in de fik gestoken.

De brandweer was er razendsnel bij, maar de auto brandde tot de velgen toe af. Daarbij werd ook een auto die ernaast geparkeerd stond, beschadigd.

Sinds eind juli gaat Zaandam gebukt onder een golf van autobranden. Er wordt daarbij uitgegaan van één dader. Het gaat inmiddels om 17 auto’s die in rook opgingen of ernstig beschadigd zijn bij 13 branden. Tien branden waren in Zaandam Centrum Oost (Rosmolenbuurt, Zuiddijk, Burgemeestersbuurt). Drie branden in Poelenburg en Hoornseveld. Een deel van de auto’s had een buitenlands kenteken.

De politie gaat ook bij deze auto uit van brandstichting. De plek is afgezet en vandaag wordt er verder onderzocht.

Op ons kaartje onder de foto staan alle branden sinds eind juli 2022. (In heel 2021 waren er 22 autobranden in heel Zaanstad.)

Bij een eerdere brand gaf de politie een signalement:

Het betreft een man van rond de 18 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, slank postuur, opgeschoren baardje, gekleed in een lichtkleurig jack, zwarte broek en witte gympen.

Als je iets gezien hebt, iets weet of in het bezit bent van relevante camerabeelden meld je dan bij de politie 0900-8844.

Onder het kaartje met de autobranden van de laatste maanden in Zaandam.