Zaanbrug: vanavond (geheim) aanbestedings-nieuws

Vandaag vergadert de gemeenteraad van Zaanstad over de begroting, tussen 18.00-19.00 krijgen de raadsleden een ‘warme maaltijd’.

Tijdens het toetje (om 18.45 uur) zal wethouder Gerard Slegers de feestvreugde verhogen (of verpesten) met een “geheime mededeling over de stand van zaken aanbesteding Zaanbrug.”

Op 11 oktober liep de aanbestedingsperiode af, twee bedrijven gaven aan die nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer wel te willen bouwen. Wethouder Gerard Slegers zei na vagen van POV-fractieleider Harrie van der Laan toe de raad snel te informeren over de voortgang.

Deze aanbestedingsronde was een tweede poging. De eerste strandde in oktober 2018 omdat geen bedrijf de brug wilde bouwen voor voor € 12.250.000. Dat bedrag is nu verhoogd tot € 13.750.000 door enkele eenvoudige ingrepen in het verkeersplan.

De Provincie gaat nu de aanbiedingen “toetsen op de essentiële inschrijvingsvereisten. Op basis van dit onderzoek wordt besloten of de aanbesteding kan worden gecontinueerd” aldus Slegers.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *